2019. május 20., hétfő, Bernát, Felícia napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:03 A fővárosban eljött Bangóné ideje20:44 A cenzúra és manipuláció a zsidó aknamunka eszköztárában20:25 Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek - máris helyezkednek a szocik20:11 "Gyűlölöm az összes német nőt!" - közölte néhány ökölcsapás és köpés kíséretében egy betolakodó19:41 A 4-es, 6-os villamoson sincs c***********: magától szaladt el a telefon és a fülhallgató a hölgy kezéből18:52 Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra18:45 Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában - robbantani akart18:06 Először születtek hatos ikrek Lengyelországban17:53 Ukrajna új főzsidaja letette a hivatali esküt, majd bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet17:38 Nagyon helyes: büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban16:46 Öt sérültje van a börgöndi kényszerleszállásnak - légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség16:32 Írország egyesítéséhez és az Egyesült Királyság felbomlásához vezethet a megállapodás nélküli Brexit15:57 Szijjártó Türkmenisztánban harcol a terrorizmus és az oroszgáz-függőség ellen15:29 Rezsi Szilárd a régió legmodernebb, legütőképesebb hadseregét alkotná meg15:05 A Wikileaks-alapító őrizetbe vételét kezdeményezte a svéd ügyészség
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Még dolgozik a Roszatom Paks II. tervein

Reklám

A Paks II. projekttársaság akkor nyújtja be a két új paksi blokk létesítési engedélykérelmét, ha az megítélése szerint az előírt szigorú szakmai követelményrendszerünknek eleget téve alkalmas lesz engedélyezésre – áll abban a válaszban, amelyet Süli János, a két új paksi atomblokk létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter fogalmazott meg egy neki címzett kérdésre. Jelenleg az orosz fővállalkozó a közel 300 ezer oldalas létesítési engedélyezési dokumentáció összeállításán dolgozik.
Tóth Bertalan (MSZP) országgyűlési képviselő arról érdeklődött, milyen következménye van a két új paksi blokk tervezése és engedélyezése késedelmének, mekkora a késés, mekkora a magyar fél ezzel kapcsolatos kötbérigénye, és hogyan kívánja ezen igényét érvényesíteni. Süli János a felsoroltakra nem adott konkrét választ, viszont felsorolta azokat a dokumentumokat, illetve eseményeket, amelyre támaszkodva a képviselő hozzájuthatott, illetve hozzájuthat a kért tájékoztatáshoz.
Így emlékeztetett korábbi válaszára is, amelyben egyértelművé tette, a projekt megvalósítására aláírt fővállalkozói szerződés (EPC-szerződés) részletesen szabályozza a felek jogait, kötelezettségeit, és a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően biztosítja a szükséges jogi garanciákat a szerződő magyar partner számára. Ennek részleteit Tóth Bertalan is bármikor megismerheti.
A fenti kérdéskörről az Országgyűlés tagjai, így az MSZP-frakció képviselője is legutóbb a Nemzetbiztonsági Bizottság 2019. február 26-i ülésén kapott részletes, hiteles tájékoztatást a projekttársaság engedélyezési folyamatokért felelős vezetőjétől, a projekttársaság vezérigazgató-helyettesétől.
Korábban az Országgyűlés valamennyi bizottságát meghívta Paksra, az atomerőműbe: invitálásának a gazdasági, a nemzetiségi és a költségvetési bizottság tagjai az elmúlt időszakban már eleget is tettek.
Korábbi hírekből már ismert, hogy a beruházás előkészítése két évet eleve csúszott a vele kapcsolatos uniós vizsgálatok miatt, és a fent hivatkozott létesítési engedélykérelmet is hiába ígérték az Országos Atomenergia Hivatalnak az elmúlt év második felére. Bár az orosz fél elkészítette a részdokumentumot, az nem teljesen felelt meg a hazai jogszabályoknak, így azokat a Paks II. projektcég állítólag visszadobta.
(VG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready