2019. március 26., kedd, Lehel, Turul napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:04 Mi Hazánk: az alacsony munkabérek kora lejárt14:38 Tűz miatt kiürítettek egy szolnoki bevásárlóközpontot14:12 A "demokrácia" mai terméseiből: előállították az osztrák Identitás Generáció egyik vezetőjét13:53 Hóhér Hassan csak a nevét tudja leírni, de azt állítja, hogy a görög titkosszolgálat ügynöke13:37 Egy tonna kokaint foglaltak le Romániában12:57 Izrael alkudozik az egyiptomi közvetítőkkel a Gázai övezet elleni bosszúművelet beszüntetéséről12:41 Több tízezer külföldön dolgozó észak-koreait küldtek vissza hazájába11:52 Tejtermelők tüntettek a Penny Market központjánál11:41 Idegállapotba került egy rab az éjszakai járkálástól, székkel zúzta be zárkatársa koponyáját11:05 Félmillió Asus számítógép kaphatott vírust, így ellenőrizheti, hogy az Öné köztük van-e10:44 Valaki már megint elfelejtette használni a Photoshopot a rendőrségnél10:24 Ezt a visszaesőt is jó ötlet volt kiengedni: apja meglátogatása helyett szökni próbált, közben gyilkolt is09:54 92 kilométer hosszú, 5,5 méter magas, és a mexikói határon épül - de nem fal, hanem kerítés09:27 Szijjártó: az ENSZ nem megállítani, hanem menedzselni akarja a migrációt08:42 A mexikói elnök bocsánatkérést vár a spanyol hódításért, de Madrid nem hajlandó rá
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Orbán szerint látványos közép-európai felemelkedésre készülünk

Reklám

Látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Múzeumkertben tartott ünnepi beszédében.
A kormányfő az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából a Múzeumkertben rendezett ünnepségen kiemelte: a lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni.
A miniszterelnök közölte: Közép-Európa legnagyobb, vezető országa Lengyelország. „Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak” – mutatott rá.
Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy „hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék: keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké” – mondta el Orbán Viktor.
Hangsúlyozta, keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és „ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel”. Orbán Viktor hangoztatta, „azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól”.
Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat! – tette hozzá. Mint mondta, „szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója”. „Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról” – fogalmazott Orbán Viktor.
Március 15-e a nemzeti egység ígérete, arra emlékeztet, hogy „a hétköznapi könyöklés és a hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket” – jelentette ki Orbán Viktor. „Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában” – mondta a kormányfő.
Úgy fogalmazott: 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem az, „kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn. Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való”. Nem volt, nincs és nem lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna – tette hozzá.
Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, „valójában sohasem győztek le bennünket”: „itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük”.
„Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet arathat a birodalmak felett” – mondta a miniszterelnök.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready