A Magyarországot sújtó brüsszeli kettős mércéről beszélt Járóka Lívia a Hír TV-ben. Az EP-képviselő szerint állandóan a rasszizmus és antiszemitizmus vádját próbálják az országra sütni, miközben "Európa-szerte egyre inkább érezhető a romák kirekesztése".

Járóka Lívia szerint rasszizmussal és antiszemitizmussal vádolják hazánkat, miközben a nyugati tagállamokban az integrációs programok sorra vallanak kudarcot. Nyugat-Európában például bekábítószerezett gyerekekkel koldulni liberális alapjog. Sorozatos integrációs kudarcok vannak, nincs bejárható integrációs út, "olyan, mint amilyen hazánkban a roma emberek számára megvan". Az EP-képviselő szerint "hazánk élen jár a belátható, családtámogatási és otthonteremtési programokkal támogatott integráció terén".
A nyugati országok nem kezelik megfelelően saját problémáikat, miközben bírálni tudnak. A civilek elképesztően rosszul osztották el a felzárkóztatásra szánt pénzeket, a bürokráciába ragadt maradék-összegeket korábban a "roma felzárkóztatás" ügyére szerették volna fordítani, ezeket azonban most úgy tűnik, "a migránsokra szánják, és romáknak nem adnak". A "romáknak" szánt pénzekből ugyanakkor sokszor "nem romákat" támogatnak ezek a támogatott civil szervezetek, sérelmezte.
Közép-Európában sokkal komolyabb dolgok történnek "roma- és szegénységügyben" – számolt be Járóka Lívia, aki kiállt amellett, hogy ezeket a bent ragadt pénzeket a "romák megsegítésére" kellene fordítani, ám ezeket a fejlesztéseket most Brüsszel visszavonni készül, és "elfordítja a fejét a problémáktól". A romániai "roma" telepek felszámolása, az őket sújtó mélyszegénység felszámolása nem képez prioritást – aggodalmaskodik a Fidesz európai parlamenti képviselője.