A belvárosi nyomozók befejezték annak a migránsnak az ügyét, aki egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 18 éves afgán férfi 2018 júniusában Budapest VII. kerületében kétszer is szeméremsértő módon viselkedett. Ezt követően 2018. szeptember elején egy belvárosi gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt. A bűncselekményt követően elmenekült a helyszínről.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben külön nyomozócsoportot hozott létre és megkezdte az elkövető felkutatását. Az afgán férfi azonosítását követően, elfogatóparancsot adtak ki ellene, amely alapján végül az osztrák rendőrök fogták el 2018. szeptember 10-én Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton. Az osztrák kollégák kiadatási eljárás keretében 2018. november 9-én Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi rendőrkapitányságra. A belvárosi rendőrök az afgán állampolgárt őrizetbe vették, és két rendbeli szeméremsértés, egy rendbeli szexuális erőszak, valamit egy rendbeli személyi szabadság megsértése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére - közölték a Police.hu-n.