2019. május 22., szerda, Júlia, Rita, Ugocsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:31 Szlovénia újsághirdetésben keres titkosügynököket06:55 Kalandpark és sportsziget is lesz a Városligeti Gyermeknapon22:22 Ez nem zavarja Macront: vadak százai özönlötték el a repülőteret, azt kiabálva, hogy Franciaország nem a franciáké21:54 Macron a nacionalistáktól félti a saját elvtársai által tönkretett EU-tákolmányt21:25 A cigányterror és -bűnözés ellen tüntettek Törökszentmiklóson21:10 A lengyel kormányfő "izzó vassal égetné ki" a pedofíliát20:55 Az EU betiltja az egyszer használatos műanyagokat20:42 May: elmaradhat a Brexit, ő már az újabb népszavazást sem ellenzi19:17 Huawei-alapító: Amerika alábecsül minket18:56 Az Európai Bíróság szerint jogsértő a magyar földtörvény18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kovács Béla apja szerint fia orosz felesége Putyinnal is dolgozott

Reklám

Vlagyimir Putyin hírszerzővel dolgozott együtt még a rendszerváltás előtt Kovács Béla orosz felesége futárként – egyebek mellett ezt állította a Budapest Környéki Törvényszéken a csütörtöki tárgyaláson ismertetett tanúvallomásában a kémkedéssel vádolt volt jobbikos politikus apja az Index beszámolója szerint.
Idősebb Kovács Béla már elhunyt, ezért a tárgyaláson csak az ügyészeknek tett vallomását tudták ismertetni.
Kovács apjának vallomása szerint abban, hogy Kovácsot a japán külszolgálat után a Szovjetunióban iskolázták be, nagy szerepe volt a későbbi feleségnek, aki az apa állítása szerint futárként az akkoriban szintén a KGB-nél dolgozó Vlagyimir Putyinnal is munkakapcsolatban állt.
A vallomás szerint Kovács Béla és felesége arra akarták rávenni az apát, hogy miután megözvegyült, vegye feleségül a nő szintén orosz húgát. Idősebb Kovács Béla beszélt arról is, hogy fia és orosz felesége csempészetben vettek részt, egy alkalommal pedig neki is kellett Monacóba vinnie pénzt a fia kérésére.
Elmondása szerint miután a szovjetek kivonultak Afganisztánból, a feleség egy speciális, biztonsági autót kapott, és ezt is Putyinon keresztül intézte. Az apa két "biztonsági emberről" is említést tett, akik a feleséget segítették, velük ő maga is találkozott, volt, hogy Moszkvában.
A vallomása szerint egyébként a fiával megromlott a viszonya egy ingatlanvita miatt, és a nyomozóknak azt állította, hogy 15 éve nem is találkoztak.
Kovács Béla egyik ügyvédje szerint az apa vallomása ugyanakkor meseszerű, az orosz feleséget pedig a bíróság nem tudta meghallgatni, mert a nő azzal mentette ki magát, hogy jelenleg kórházban van.
A csütörtöki tárgyaláson tanúvallomást tett Nagy Ervin is, aki 2008-ig volt a Jobbik tagja, és aki választmányi elnökként találkozott először Kovács Bélával, aki arról beszélt neki, hogy mivel Oroszországban élt, ezért orosz kapcsolatokkal tudná segíteni a Jobbikot. Később Kovács lengyel kapcsolataival is dicsekedett. Kovácsot azért is fogadták be a Jobbikba, mert anyagilag támogatta a pártot, és több nyelven, japánul, oroszul, angolul is beszélt. Nagy szerint annak idején néhány millió forint már nagyon nagy segítséget jelentett a pártnak.
Nagy vallomása szerint Kovács Béla felajánlotta, hogy a lengyel Mateusz Piskorskival is összehozza a Jobbikot, őt néhány éve azzal vádolták meg a lengyel hatóságok, hogy az oroszoknak és a kínaiaknak kémkedik.
Kovács végül a Jobbik külügyi kabinetével került kapcsolatba, de Nagy Ervin szerint akkor fordította Moszkva felé a pártot, amikor ő már otthagyta azt. Azt viszont elmondta, hogy Vona és felesége Kovács közbenjárásával ment ki Moszkvába 2008-ban.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready