2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:11 Ennek az öregezőnek sem segítettek megjavulni az enyhe büntetések10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Kovács Béla apja szerint fia orosz felesége Putyinnal is dolgozott

Reklám

Vlagyimir Putyin hírszerzővel dolgozott együtt még a rendszerváltás előtt Kovács Béla orosz felesége futárként – egyebek mellett ezt állította a Budapest Környéki Törvényszéken a csütörtöki tárgyaláson ismertetett tanúvallomásában a kémkedéssel vádolt volt jobbikos politikus apja az Index beszámolója szerint.
Idősebb Kovács Béla már elhunyt, ezért a tárgyaláson csak az ügyészeknek tett vallomását tudták ismertetni.
Kovács apjának vallomása szerint abban, hogy Kovácsot a japán külszolgálat után a Szovjetunióban iskolázták be, nagy szerepe volt a későbbi feleségnek, aki az apa állítása szerint futárként az akkoriban szintén a KGB-nél dolgozó Vlagyimir Putyinnal is munkakapcsolatban állt.
A vallomás szerint Kovács Béla és felesége arra akarták rávenni az apát, hogy miután megözvegyült, vegye feleségül a nő szintén orosz húgát. Idősebb Kovács Béla beszélt arról is, hogy fia és orosz felesége csempészetben vettek részt, egy alkalommal pedig neki is kellett Monacóba vinnie pénzt a fia kérésére.
Elmondása szerint miután a szovjetek kivonultak Afganisztánból, a feleség egy speciális, biztonsági autót kapott, és ezt is Putyinon keresztül intézte. Az apa két "biztonsági emberről" is említést tett, akik a feleséget segítették, velük ő maga is találkozott, volt, hogy Moszkvában.
A vallomása szerint egyébként a fiával megromlott a viszonya egy ingatlanvita miatt, és a nyomozóknak azt állította, hogy 15 éve nem is találkoztak.
Kovács Béla egyik ügyvédje szerint az apa vallomása ugyanakkor meseszerű, az orosz feleséget pedig a bíróság nem tudta meghallgatni, mert a nő azzal mentette ki magát, hogy jelenleg kórházban van.
A csütörtöki tárgyaláson tanúvallomást tett Nagy Ervin is, aki 2008-ig volt a Jobbik tagja, és aki választmányi elnökként találkozott először Kovács Bélával, aki arról beszélt neki, hogy mivel Oroszországban élt, ezért orosz kapcsolatokkal tudná segíteni a Jobbikot. Később Kovács lengyel kapcsolataival is dicsekedett. Kovácsot azért is fogadták be a Jobbikba, mert anyagilag támogatta a pártot, és több nyelven, japánul, oroszul, angolul is beszélt. Nagy szerint annak idején néhány millió forint már nagyon nagy segítséget jelentett a pártnak.
Nagy vallomása szerint Kovács Béla felajánlotta, hogy a lengyel Mateusz Piskorskival is összehozza a Jobbikot, őt néhány éve azzal vádolták meg a lengyel hatóságok, hogy az oroszoknak és a kínaiaknak kémkedik.
Kovács végül a Jobbik külügyi kabinetével került kapcsolatba, de Nagy Ervin szerint akkor fordította Moszkva felé a pártot, amikor ő már otthagyta azt. Azt viszont elmondta, hogy Vona és felesége Kovács közbenjárásával ment ki Moszkvába 2008-ban.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready