Bezár!
2019. október 21., hétfő, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 A kurdok kivonultak egy török határ mentén fekvő városból22:19 A konnektorban hagyott zárlatos telefontöltő miatt égett le egy hétgyerekes pilisvörösvári család háza21:53 Horváth József titkosszolgálati szakértése az "újfajta antiszemitizmusról" a Kossuth Rádióban21:39 A hallei kettős gyilkosság margójára21:08 Hillary megőrült - közölte Trump20:28 A jobboldali, EU-ellenes Svájci Néppárt kapta a legtöbb voksot - sajnos a zöld vörösök is jól szerepeltek19:59 Zuhanyzóba vizelés fogmosás közben: az oslói önkormányzat agyára ment a klímarettegés19:23 A tálibokkal tárgyalna a Kabulba érkezett amerikai védelmi miniszter18:40 A kínai nagy tűzfal árnyékából szónokolt az internet nyitottságáról egy illetékes elvtárs18:06 Boris Johnson kérte is a Brexit-halasztást meg nem is17:26 Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját16:59 Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben!16:35 Egy madár szedte le az égről az amerikai haditengerészet büszkeségét, a "leghalálosabb repülőt"15:54 Szerencsére nem sérti Morales állampolgári jogait a bolíviai elnök(újra)választás15:26 Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Vizsgálat indulhat az '56-os szabadságharcot követő kegyetlenkedések feltárására - Novák: szemfényvesztés!

Reklám

Az 1956-os forradalmat követő kommunista megtorlás további részleteire derülhet fény, miután a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB) a kegyetlenkedések több kiemelt pontját is tervezi megvizsgálni, és országos perkatasztert készítenek az időszakról – tájékoztatta a Magyar Nemzetet Máthé Áron, a bizottság elnökhelyettese.
Zoom
Máthé Áron a Jászai Mari téren - majd pont a padláslesöprő komcsi szobrát koszorúzgató fogja elszámoltatni a szabadságharcot leverőket (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)
Máthé Áron a Nemzeti Emlékezet Bizottsága nevében koszorúz Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének harmincadik évfordulóján Nagy Imre szobránál, a Jászai Mari téren (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)
A lap hétfői számában Máthé Áron kifejtette: még harminc évvel a diktatúra bukása után sem látni, hogy tulajdonképpen hány olyan per volt, amelyeket az 1956-os cselekmények miatt indítottak. Sok esetben ugyanis nem politikai okokkal fogtak perbe embereket, hanem különböző köztörvényes bűncselekményekkel, egyebek mellett fegyveres rablással vagy gyilkossággal vádolták őket.
Hozzátette, hogy a Nemzeti Levéltárral közösen az egész országra kiterjedően nekikezdtek egy 1956-os perkataszter kialakításának.
A NEB elnökhelyettese a lapnak elmondta: az eddigi ismeretek alapján az 1956-os szabadságharcot követő megtorlásban több mint kétszáz embert kivégeztek, tízezreket fogtak perbe, ítéltek el és kínoztak meg.
Szavai szerint emellett jelentős volt a jogon kívüli megtorlás is, különösen vidéken voltak jellemzőek a pufajkások által elkövetett kegyetlenkedések. A történész a Viharsarkot, Miskolcot, a tatabányai szénmedence környékét, valamint a balatonkenesei „halálüdülőt” említette borzalmas események helyszíneként, hozzátéve, hogy a karhatalmisták nagyrészt büntetlenül megúszták.
(MTI nyomán)
Frissítés: Novák: Mansfeld Péter és Biszku Béla minden áldozata forog a sírjában
A Mi Hazánk alelnöke írja közösségi oldalán:
Micsoda szemfényvesztés! "Indul az ’56-ot követő megtorlások feltárása" - adja hírül a kormánypárti média, miközben Biszku Bélát ugyanúgy futni hagyták, mint a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyészt, Mátsik Györgyöt; mindketten halálukig kapták az MSZP- és Fidesz-kormányoktól a kommunista luxusnyugdíjakat, immár csak a Mi Hazánk Mozgalom követeli azok megvonását a fogyatkozó érintettektől is, kapja akár valaki özvegyi jogon azt, bármilyen kommunista vezetői poszt után.
Ráadásul nem szégyellik hírüket ezzel a képpel illusztrálni, hogy az időhúzást szolgáló Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese a padláslesöprő kommunista, Nagy Imre szobrát koszorúzta meg. Mansfeld Péter és Biszku Béla minden áldozata forog a sírjában, miközben a 2060-ig titkosított állambiztonsági múlt körül maszatoló NER-kegyeltek továbbra sem hajlandóak nyilvánosságra hozni a kommunizmus titkos aktáit.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready