Bezár!
2019. október 21., hétfő, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 A kurdok kivonultak egy török határ mentén fekvő városból22:19 A konnektorban hagyott zárlatos telefontöltő miatt égett le egy hétgyerekes pilisvörösvári család háza21:53 Horváth József titkosszolgálati szakértése az "újfajta antiszemitizmusról" a Kossuth Rádióban21:39 A hallei kettős gyilkosság margójára21:08 Hillary megőrült - közölte Trump20:28 A jobboldali, EU-ellenes Svájci Néppárt kapta a legtöbb voksot - sajnos a zöld vörösök is jól szerepeltek19:59 Zuhanyzóba vizelés fogmosás közben: az oslói önkormányzat agyára ment a klímarettegés19:23 A tálibokkal tárgyalna a Kabulba érkezett amerikai védelmi miniszter18:40 A kínai nagy tűzfal árnyékából szónokolt az internet nyitottságáról egy illetékes elvtárs18:06 Boris Johnson kérte is a Brexit-halasztást meg nem is17:26 Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját16:59 Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben!16:35 Egy madár szedte le az égről az amerikai haditengerészet büszkeségét, a "leghalálosabb repülőt"15:54 Szerencsére nem sérti Morales állampolgári jogait a bolíviai elnök(újra)választás15:26 Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Alex Soros szereti Magyarországot, és alig várja, hogy újra demokrácia legyen...

Reklám

Megtiszteltetésnek nevezte a Közép-európai Egyetem hétfői diplomaosztóján Alex Soros, hogy Budapesten szólalhat fel: a városban és az országban, amelyet – mint mondta – szeret. "Az országban, amelynek az állampolgára vagyok", emelte ki az Index beszámolója szerint.
Zoom
A Művészetek Palotájában mondott ugyanis a CEU végzősei előtt köszöntő beszédet George Soros fia, aki az Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok) vezetésében is apja nyomdokaiba lépett, így a Soros adományából létrehozott és működtetett egyetem sorsára nézve is befolyással bír. Ugyan Alex soros azzal kezdte, azért van Budapesten, hogy gratuláljon a 2019-ben végzett évfolyamnak, sokkal inkább lehet üzenetértéke ennek a mostani látogatásnak az Orbán-kormány felé, hiszen a zsidó gazember fia, az OSF elnökhelyettese maga is kiemelte: idelátogatott, hogy
elismerésemnek adjak hangot a CEU egész közössége számára mindazért, amit ki kellett állnia. Azért is vagyok itt, hogy átadjam édesapám üdvözletét, és elmondjam, mennyire büszke Önökre, mindenkire az elért eredményeikért, és mindazért, amit a CEU-nak sikerült elérnie az alapítása óta.
Azt is mondta, a diploma megszerzése önmagában is embert próbáló feladat, de mindezt a lex-CEU okozta zűrzavar és a bizonytalanság közepette elérni "valami páratlan, elképesztő dolog". Az ifjabb Soros bővebben is kitért arra, mi történt Magyarországon a CEU-val és hogyan alakul a CEU jövője:
Bár a magyar kormány azt állította, a CEU döntése volt, hogy elköltözik Budapestről, de ez egyszerűen nem igaz! A CEU-t betiltották. És ennek következtében ténylegesen elüldözték Magyarországról.
Ez az elüldözés Alex Soros szerint "az akadémiai szabadság és más szabadságjogok megtörésére irányuló átfogó kampány részét képezi", elég csak megnézni, mi történik éppen a Magyar Tudományos Akadémiával.
Talán a legrosszabb – és akik ezt okozzák, megúszhatják – fogalmazott, hozzátéve, szégyen, hogy Európa többi országa szó nélkül tűri az eseményeket. Az Európai Unió történetében először fordult elő, hogy egy tagállamában "betiltanak egy egyetemet", mondta, kiemelve:
De szeretném biztosítani Önöket, a CEU-t nem győzték le. Valójában virágkorát éli majd Bécsben és szerte a világban.
Ennek biztosítása céljából "feltőkésítjük az egyetem alapítványát úgy, hogy a CEU a jövőben is folytathassa sikeres tevékenységét", jelentette be Alex Soros. Azt is hozzátette ugyanakkor, nem adták fel a "Magyarország, a magyar emberek érdekében folytatott tevékenységüket". Megköszönte azon magyarok támogatását is, akik kiálltak a CEU mellett.
"Én már alig várom a napot, amikor Magyarország ismét demokratikus ország lesz. Addig is azonban, kitartunk. Ez az intézmény kitart, épp úgy, ahogy Önök, a 2019-ben végzett évfolyam is kitartott az Önök ellen és ellenünk folyó hadjárat ellenére" – fejezte be gratulációját Alex Soros, aki a most végzett CEU-s diákokról úgy fogalmazott: új inspirációt adnak mindannyiunk számára.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready