2019. július 20., szombat, Margaréta napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:54 Az Iráni Forradalmi Gárda kommandósai kötélen ereszkedtek le a brit kőolajszállító-hajóra a Perzsa-öbölben21:32 Ha a Hitler életére törőket éltetheti, a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen hablatyolhat, akkor bezzeg nem remeg Merkel21:05 A hőség mellett zivatarokra, felhőszakadásra is számíthatunk vasárnap20:53 Munkagépek ütköztek a ferihegyi repülőtéren20:40 15 éves a Harcos márka - nyári újdonságok (x)19:57 Eltemették a boszniai háború prijedori mészárlásának 86 áldozatát19:12 Amikor borzasztóan fáj az igazság18:47 Illegális lakásfoglalónak is felcsapott egy budapesti kábítószerárus18:05 A Trump legalja mai kiadása: megbeszélte az egyik néger "rapsztárral", hogy kiszabadítja verekedő fajtársát17:51 A brit védelmi miniszter szerint ománi vizeken foglalták el az irániak a tartályhajót16:58 Soha nem volt még ekkora létszámhiány a rendőrségnél16:36 Megtévesztő kampányt folytatnak Kárpátalján a holnapi választás előtt16:04 Ókori hajóroncsot találtak Palma de Mallorca strandján15:10 A nap dilemmája: sajnáljuk-e honfitársunkat, akinek úgy vitte el autóját a cigány, hogy ő engedte beülni egy fotóra?15:02 Trump a "színes brigád" kapcsán is összevissza beszél
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Strassburgtól várja a szabadulást Szita Bence utolsó életben maradt gyilkosa

Utolsó próbálkozást tesz a szabadulásra a jelenleg a fővárosi Kozma utcai börtön különleges részlegében raboskodó Kertész József: mint azt a Borsnak elmondta: ügyvédjével kérelmet nyújtottak be a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságához. A beadványról Kertész azt állítja, hogy a bíróság be is fogadta azt. A férfi célja, hogy az ügyet újratárgyalják, tényleges életfogytiglani büntetését csökkentsék, szerinte ugyanis ügyében közel tizenhét pontban hibáztak a hatóságok. Nagy a tét Kertész számára: vagy a börtönben hal meg – akárcsak két társa, Polcz Erika és Bogdán József –, vagy felcsillan a remény, hogy valaha még szabadlábra helyezhessék. Egy strassburgi ítélet hazánkra is kötelező érvényű, magyarán pozitív elbírálás esetén Magyarországon újratárgyalnák az ügyet.
Zoom
A bulvárlap által megkérdezett szakember szerint azonban valószínűtlen, hogy ez megtörténik.
A 11 éves Szita Bencét 2012-ben gyilkolták meg. A tervet nevelőanyja, Polcz Erika eszelte ki, és társaival – Bogdán Józseffel és Kertész Józseffel – megkínozták, majd élve eltemették a kamaszt. Mindhármukat tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, Polcz évekkel ezelőtt, míg Bogdán pár hete halt meg a rabkórházban.– Nagyon szűk körben van eredményük a Strassburgba eljuttatott eseteknek – magyarázta az ügytől független jogász, dr. Vidákovics Béla Zsolt, aki szerint általában olyan esetek kerülnek az emberjogi bíróság elé, amelyekre hazánkban nincs jogorvoslat, vagy megfelelő jogszabályi alap. – Lehetséges, hogy egy kérelmet befogadnak, de évekig tart, míg elbírálják, és a legtöbb esetben elutasítják – tette hozzá a jogász.
Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja tudja, hogy a három gyilkos közül nem csak Kertész adta be a kérelmet az emberjogi bíróságra.
– Bogdán is benyújtotta a halála előtt. Azt gondolom azonban, hogy csakúgy, mint itthon, Strassburgban is olyanok hoznak ítéletet, akik a közvetlen bizonyítékok alapján visszadobják a kérelmet – mondta a gyászoló férfi, aki szerint Kertésznek esélye sincs a várva várt szabadulásra. – Több minősített része is van ennek a borzalmas, gyalázatos bűntettnek, amit elkövettek. Erről kint sem fognak máshogyan vélekedni, hiszen ott is észérvek alapján döntenek, vélekedik.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready