2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Strassburgtól várja a szabadulást Szita Bence utolsó életben maradt gyilkosa

Reklám

Utolsó próbálkozást tesz a szabadulásra a jelenleg a fővárosi Kozma utcai börtön különleges részlegében raboskodó Kertész József: mint azt a Borsnak elmondta: ügyvédjével kérelmet nyújtottak be a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságához. A beadványról Kertész azt állítja, hogy a bíróság be is fogadta azt. A férfi célja, hogy az ügyet újratárgyalják, tényleges életfogytiglani büntetését csökkentsék, szerinte ugyanis ügyében közel tizenhét pontban hibáztak a hatóságok. Nagy a tét Kertész számára: vagy a börtönben hal meg – akárcsak két társa, Polcz Erika és Bogdán József –, vagy felcsillan a remény, hogy valaha még szabadlábra helyezhessék. Egy strassburgi ítélet hazánkra is kötelező érvényű, magyarán pozitív elbírálás esetén Magyarországon újratárgyalnák az ügyet.
Zoom
A bulvárlap által megkérdezett szakember szerint azonban valószínűtlen, hogy ez megtörténik.
A 11 éves Szita Bencét 2012-ben gyilkolták meg. A tervet nevelőanyja, Polcz Erika eszelte ki, és társaival – Bogdán Józseffel és Kertész Józseffel – megkínozták, majd élve eltemették a kamaszt. Mindhármukat tényleges életfogytiglani börtönre ítélték, Polcz évekkel ezelőtt, míg Bogdán pár hete halt meg a rabkórházban.– Nagyon szűk körben van eredményük a Strassburgba eljuttatott eseteknek – magyarázta az ügytől független jogász, dr. Vidákovics Béla Zsolt, aki szerint általában olyan esetek kerülnek az emberjogi bíróság elé, amelyekre hazánkban nincs jogorvoslat, vagy megfelelő jogszabályi alap. – Lehetséges, hogy egy kérelmet befogadnak, de évekig tart, míg elbírálják, és a legtöbb esetben elutasítják – tette hozzá a jogász.
Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja tudja, hogy a három gyilkos közül nem csak Kertész adta be a kérelmet az emberjogi bíróságra.
– Bogdán is benyújtotta a halála előtt. Azt gondolom azonban, hogy csakúgy, mint itthon, Strassburgban is olyanok hoznak ítéletet, akik a közvetlen bizonyítékok alapján visszadobják a kérelmet – mondta a gyászoló férfi, aki szerint Kertésznek esélye sincs a várva várt szabadulásra. – Több minősített része is van ennek a borzalmas, gyalázatos bűntettnek, amit elkövettek. Erről kint sem fognak máshogyan vélekedni, hiszen ott is észérvek alapján döntenek, vélekedik.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready