Bezár!
2019. augusztus 20., kedd, István, Vajk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Megfordult az autópályán a szerb kamionsofőr, majd sokkot kapott22:15 Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából22:02 Országszerte hőség várható holnap21:50 Zsidótalálkozó Ukrajnában21:31 Transzvesztita világtalálkozó volt Londonban - remélhetőleg jövőre nem nálunk tartják majd ezt is21:19 180-nal csapódott villanyoszlopnak egy BMW-s20:42 Zsidók lemészárlásáról fantáziált egy amerikai - volt is néhány fegyvere20:31 Terroristagyanús marokkóit utasítottak ki Romániából20:02 Megkezdődött a korrupcióval vádolt korábbi elnök pere Szudánban19:05 Németország megmenekült: mégsem kell a szegény fiataloknak horogkereszt alakú körhintán szórakozniuk18:38 Szurkolók vonultak a kutyakínzó nő tanyájához, de rendőreink éberek voltak18:18 "Meghalt" az első gleccser Izlandon17:35 Pokolgép robbant Észak-Írországban, rendőrök voltak a célpontok16:55 Több mint 400 kurdot vettek őrizetbe Törökországban16:07 Seehofernek csak most tűnt fel, hogy Szíriába járnak nyaralni az "üldözött menekültek"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Itallal és pénzzel szerzett magának "örményeket" a szószóló - felfüggesztették a mentelmi jogát

Reklám

A vád szerint 2014-ben hajléktalanszállón italt és pénzt adott a lakóknak azért, hogy vallják magukat örménynek.
Egyhangú döntéssel, 174 igen ellenében felfüggesztette az Országgyűlés az örmény szószóló mentelmi jogát. Dr. Serkisian Szeván Simont az ügyészség választás rendje elleni bűntettel vádolja.
A vádirat szerint a 2014-es nemzetiségi önkormányzati választások előtt a mostani szószóló, aki korábban az országos örmény nemzetiségi önkormányzatot vezette, a fővárosi Dankó utcai hajléktalanszállón az ott tartózkodóknak „azért, hogy valótlanul vallják magukat örménynek, továbbá az örmény névjegyzékbe való regisztrálásért, az ajánlóív aláírásáért és a későbbi szavazásért különböző anyagi előnyöket, italt és pénzt ajánlott fel”.
A választás napján pedig „több gépjárművel többször fordulva szervezetten szállították a magukat valótlanul örménynek valló személyeket a szavazás helyszínére, ahol eligazították őket. … átadtak szavazólapmintákat, amelyen pirossal megjelölték, hogy melyik jelöltre és jelölő szervezetre kell szavazniuk, majd a szavazást követően kifizették nekik az ígért anyagi előnyt, és gépjárművel visszavitték őket a hajléktalanszállóra”. Mindez azért történt, hogy az egymással vetélkedő két csoport közül a Serkisian Szeván Simon által támogatott, három szervezetet összefogó koalíció győzzön. Ezt sikerült is elérni.
A népszámlálási adatok szerint mintegy 3500-an vallják magukat örménynek Magyarországon, bár többségüknél ez származást és kulturális kötődést jelent, a nyelvet nem beszélik. A viszonylag kis létszám ellenére a közösség mindig erősen megosztott volt, amióta nemzetiségi (korábbi nevén kisebbségi) önkormányzati választás létezik, és mindig heves kampányok folytak közöttük.
A 2018-as választások során megbízást nyert örmény szószóló néhány hónap után lemondott. Az utód, Serkisian Szeván Simon eskütételét 2018 szeptemberére tervezték, de csak idén márciusban került rá sor, mert meg kellett szüntetnie egy összeférhetetlenséget. Most az ügyészségi váddal kapcsolatban a mentelmi bizottság előtt azt mondta: „ő csupán tanúja volt az ügy tárgyát képező cselekménynek, és nem elkövetője”. Mivel e bizottság ülései zártak, azt nem lehet tudni, hogy a jogot végzett nemzetiségi politikus ezt mentségnek gondolja-e.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready