2019. december 9., hétfő, Natália, Üdvöske napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:19 Téves leütés: Rambo kései még mindig eladók21:48 Heti progresszió (V. rész)21:14 Terrorcselekményként vizsgálja az FBI a pensacolai lövöldözést20:30 Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége19:49 Két orosz egy csecsen: nem felnőttfilm, inkább egy friss németországi kémregény címe lehetne19:03 A sortüzet levezénylők utódpártjának polgármestere okíthatott a salgótartjáni '56-os megemlékezésen18:25 Egy másik férfi autójában találta meg eltűnt feleségét egy féltékeny férj Pécsett18:06 Dr. Ilkei Csaba: Újságírók, szerkesztők, sajtómunkások és az állambiztonság III. (2)17:39 Tűzoltót ölt az eltérő kultúra Augsburgban16:58 Moszkva szerint évről évre romlik Oroszország és a NATO viszonya16:39 Aalst polgármestere maga kérte az "antiszemita karnevál" törlését az UNESCO világörökségi listájáról16:00 Mérgező fustfelhő Canberrában15:32 Csapadékosabb idő várható a jövő héten14:57 Letartóztatás, kirúgás, kitiltás: háborús bűnösöket nem hurcolnak meg úgy, mint egy Manchester City-szurkolót14:27 Kültéri mozgásérzékelős LED lámpa akció! (x)
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Itallal és pénzzel szerzett magának "örményeket" a szószóló - felfüggesztették a mentelmi jogát

Reklám

A vád szerint 2014-ben hajléktalanszállón italt és pénzt adott a lakóknak azért, hogy vallják magukat örménynek.
Egyhangú döntéssel, 174 igen ellenében felfüggesztette az Országgyűlés az örmény szószóló mentelmi jogát. Dr. Serkisian Szeván Simont az ügyészség választás rendje elleni bűntettel vádolja.
A vádirat szerint a 2014-es nemzetiségi önkormányzati választások előtt a mostani szószóló, aki korábban az országos örmény nemzetiségi önkormányzatot vezette, a fővárosi Dankó utcai hajléktalanszállón az ott tartózkodóknak „azért, hogy valótlanul vallják magukat örménynek, továbbá az örmény névjegyzékbe való regisztrálásért, az ajánlóív aláírásáért és a későbbi szavazásért különböző anyagi előnyöket, italt és pénzt ajánlott fel”.
A választás napján pedig „több gépjárművel többször fordulva szervezetten szállították a magukat valótlanul örménynek valló személyeket a szavazás helyszínére, ahol eligazították őket. … átadtak szavazólapmintákat, amelyen pirossal megjelölték, hogy melyik jelöltre és jelölő szervezetre kell szavazniuk, majd a szavazást követően kifizették nekik az ígért anyagi előnyt, és gépjárművel visszavitték őket a hajléktalanszállóra”. Mindez azért történt, hogy az egymással vetélkedő két csoport közül a Serkisian Szeván Simon által támogatott, három szervezetet összefogó koalíció győzzön. Ezt sikerült is elérni.
A népszámlálási adatok szerint mintegy 3500-an vallják magukat örménynek Magyarországon, bár többségüknél ez származást és kulturális kötődést jelent, a nyelvet nem beszélik. A viszonylag kis létszám ellenére a közösség mindig erősen megosztott volt, amióta nemzetiségi (korábbi nevén kisebbségi) önkormányzati választás létezik, és mindig heves kampányok folytak közöttük.
A 2018-as választások során megbízást nyert örmény szószóló néhány hónap után lemondott. Az utód, Serkisian Szeván Simon eskütételét 2018 szeptemberére tervezték, de csak idén márciusban került rá sor, mert meg kellett szüntetnie egy összeférhetetlenséget. Most az ügyészségi váddal kapcsolatban a mentelmi bizottság előtt azt mondta: „ő csupán tanúja volt az ügy tárgyát képező cselekménynek, és nem elkövetője”. Mivel e bizottság ülései zártak, azt nem lehet tudni, hogy a jogot végzett nemzetiségi politikus ezt mentségnek gondolja-e.
(HVG)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready