A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 14. életévét alig betöltött fiú ellen, aki az idén májusban az iskola folyosóján hátulról úgy megrúgta az egyik tanítónő lábát, hogy a nő elesett, és súlyos sérülést szenvedett - adja hírül a Szon, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lap.
A "fiatal fiú" az első óra szünetében "az egyik vidéki általános iskola" földszinti folyosóján két osztálytársával vitatkozott össze, lökdösődtek, miközben egymást trágár kifejezésekkel szidalmazták. A hangos vitát hallva több pedagógus is a folyosóra érkezett, akik megpróbálták lecsendesíteni a fiúkat, azonban ez nem sikerült. Végül a két gyermekkorú fiú a vádlott elől elfutott.
Ez idő alatt az egyik tanárnő éppen a folyosón haladt, amikor utolérték a gyerekek, és kikerülve továbbszaladtak. Amikor azonban az őket üldöző vádlott a pedagógus mögé ért,
őt nagy lendülettel egy csúszó-rugó mozdulattal szándékosan térdtájékon rúgta.
A fiú és a sértett is rögtön a földre esett, ahonnan a sípcsonttörés miatt a nő felállni már nem tudott.
Zoom
(Illusztráció)
A pedagógusokat mint közfeladatot ellátó személyeket a Büntető törvénykönyv kiemelt védelemben részesíti, ezért a fiúval szemben még fiatal kora ellenére sem mellőzhető a bírósági eljárás, bűnösségéről a Nyíregyházi Járásbíróság fog döntést hozni – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.
(Szon nyomán)