A fővárosi önkormányzat egyhangú döntéssel elfogadta szerdai ülésén azt az öt feltételt, ami teljesítése esetén támogatni fogja a ferencvárosi atlétikai stadion építését, és ezzel közvetve az atlétikai vb megrendezését. (Még az ülés előtt derült ki, hogy a kormány is elfogadta a két érintett kerület, Csepel és Ferencváros javaslatait, a fővárosét viszont még nem, mert azt még a kormányhatározat hatályba lépésekor maga a fővárosi közgyűlés sem tárgyalta meg.)
A fideszes képviselők által is megszavazott döntés egyelőre kétféle értelmezést vont maga után.
Egyhangú döntéssel megszavaztuk, hogy legyen atlétikai világbajnokság 2023-ban – mondta Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere.
A kormány határozata csak a feltételek egyötödéről szól, ami kezdetnek jó. Várjuk a folytatást: 50 milliárd a kerületek járóbeteg-ellátásának fejlesztésére, Budapesti Nagyerdő létesítése a diákvárossal, a költségek átláthatósága és a szerződések nyilvánossága, és mindezek határozatba foglalása – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a kormány legfrissebb határozata után. Az ellenzéki összefogás több polgármestere, képviselője is azt hangoztatta, hogy nagyfokú óvatosság szükséges a kormánnyal szemben.
(Index)