2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért teljesen fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját08:27 Lezajlottak az időközi választások07:46 Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hét végén07:31 Gerinctelen, bárhol átfér és jól rejtőzködik - állítólag a polipokról mintázták ezt a robotot06:56 Szkíta kori település maradványaira bukkantak Szolnokon22:44 Az ügy, ami összeköti a Magyarországot gyűlölő sorosista, bevándorláspárti ostobákat nemzeti kormányunkkal22:02 Ismét indul az éjszakai vonat Bécsből Brüsszelbe - a klímahiszti támogatásával21:30 A málenkij robot áldozataira emlékeztek Kismaroson - Helsinkiék feljelentik a püspököt20:46 Antiszemita volt. Na és?
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Gyerekeknek tartanak "érzékenyítő tréninget" a "szivárványcsaládokról" Pécsen

Reklám

Az emberi jogok világnapja alkalmából interaktív programot szervez a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben az Emberség Erejével Alapítvány. A rendezvényen diákok és pedagógusok is megismerhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását is élvező szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó programjait. Olyan témák kerülnek terítékre, mint például a gyermekjogok és a „szivárványcsaládok" - azaz homoszexuális párokkal példálóznak majd. A város intézményeiben folytatnák az érzékenyítést - írja a Pécsi Újság.
Zoom
Az alapítvány egyik tájékoztatóján készült felvétel
Adománygyűjtésbe fogott a balliberális pécsi városvezetéssel jó kapcsolatot ápoló Emberség Erejével Alapítvány. A szervezet - amelyet többek közt a George Soros hálózatához tartozó Open Society Foundations, azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok is segít - saját erőforrásaiból száz gyerek részvételét képes biztosítani az Emberség Játék Kavalkád elnevezésű rendezvényén, amelyet december 16. és 18-a között tartanak a Zsolnay Kulturális Negyedben. Pénzt - 150 ezer forintot - ahhoz kérnek, hogy további százötven fiatal vehessen részt díjmentesen az eseményen.
Az Emberség Erejével Alapítványnál a Pécsi Újság érdeklődésére közölték, egy interaktív kiállítást terveznek, ahol az előzetesen regisztráló osztályok, csoportok - tizenkét év feletti diákok -, pedagógusok, tantestületek, iskolai szociális segítők és fiatalokkal foglalkozó szakemberek kipróbálhatják az "emberi jogi neveléssel" foglalkozó programokat. A résztvevő általános és középiskolások megismerkedhetnek a szervezet online, illetve asztali társasjátékaival és installációival is.
Zoom
Támogatói kört toboroznak
Az Emberség Erejével Alapítvány három alaptevékenységét - emberi jogi nevelés, tanoda program és regionális civil fejlesztés - különböző támogatásokból finanszírozzák: pályázatok útján, magánadományokból és adófelajánlásokból. Azt írták a Pécsi Újságnak, "legyen szó a Holland Külügyminisztériumról, az Erasmus+ programról vagy éppen a Nyílt Társadalom Alapítványokról", általában egy jól meghatározott programra kötnek támogatási szerződést. Kiemelték, lényeges, hogy a szervezet emberi jogi neveléssel foglalkozó tevékenységének is kialakuljon egy támogatói köre.
A városi lap megtudta, ezek a játékok olyan témák köré épülnek, mint például a "gyerekjogok" és az úgynevezett „szivárványcsaládok". Utóbbi fogalom olyan közösségeket jelent, amelyekben azonos nemű "szülők" közösen nevelnek gyerekeket. Az alapítvány szándéka, hogy szórakoztató módon, de mégis komolyan foglalkozzanak az emberi jogokkal vagy éppen a szolidaritással. A játékok nem titkolt célja a fiatalok befolyásolása, szemléletformálása, ahogy a szervezetnél fogalmaztak, készségeik és képességeik fejlesztése.
A homoszexuálisok érdekérvényesítését - legyen szó házasságról vagy a család fogalmáról -, illetve a jól hangzó, de általában csak üres lózungnak számító szolidaritást elsősorban a balliberális oldal tűzte zászlajára.
A lap azon kérdésére, hogy az Emberség Erejével Alapítvány politikai szereplőként lép-e fel, a szervezetnél azt válaszolták, az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatát nem valamilyen politikai világnézetnek tekintik, hanem "az ENSZ által 1948. december 10-én egyhangúlag elfogadott, iránymutató nemzetközi dokumentumnak".
Az alapítványnál abban bíznak, hogy a meglévő partnereiken túl további intézmények is meghívják őket „a témába illő foglalkozások tartására". Várhatóan tehát hamarosan a pécsi iskolákban is zajlik majd az érzékenyítés, és a fiataloknak olyan közösségekkel példálóznak majd, amelyekben homoszexuálisok nevelnek gyerekeket.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready