Tizenegy napig élt a forint előző történelmi mélypontja. A múlt héten a 338,74-es szintről minimális visszaerősödés után még 335-nél is járt az árfolyam az euróhoz képest, ezen a héten azonban már visszatért 336-337 forintra egy euró ára. Péntek reggel pedig újra látványosan gyengülni kezdett a forint, és olyan mélyre zuhant, ahol korábban még soha nem járt:
339,2 az új történelmi mélypont.
A Magyar Nemzeti Bank legutóbb a múlt kedden döntött az alapkamatról. Egy emeléssel erősíthették volna a forintot, de nem tették. A jegybank indoklása szerint az infláció visszatérhet a legutóbb mért 4 százalékról a 3 százalékos cél közelébe, ezért nem látják indokoltnak a kamatemelést.
Ha nem az egyszeri kiugró értékeket nézzük, hanem a napi középárfolyamot, akkor azt látjuk: a jegybank adatai szerint a múlt héten hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön is új napi mélypontot értünk el, ami most hétfőn újra megtörtént. Aznap 338,06 volt a napi középárfolyam, de minden esély adott, hogy pénteken ennél is gyengébb legyen a forint - dörzsöli a tenyerét a HVG.