A vérlázító borsodnádasdi ítélet után világossá vált, hogy foglalkozni kell a bírói ítéletekkel, nem engedhető meg az, hogy egy fiatalkorú lány gyilkosát mindössze négy évi börtönnel sújtsák, majd szabadon engedjék - jelentette ki mai sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk elnöke.
A mozgalom felszólítja a kormányt, hogy ne hátráljon meg, hiszen látható, hogy most már a nemzeti konzultáció keretén belül sem akar beszélni arról, hogy a magyarországi bírói ítéletek nem egyeznek meg azzal a teljesen jogos, a társadalom részéről áradó igazságérzettel, ami ezekben az esetekben nem 4 éves, hanem szibériai körülmények között akár 60 évnyi börtönt, vagy még a halálbüntetést is indokolná. A Mi Hazánk ezért felszólítja a kormányt, hogy dolgozzon ki olyan koncepciót, amely a Btk. szigorítására irányul, csökkentve a bírók mérlegelési lehetőségeit.
Toroczkai László elmondta, azt is elvárják, hogy tiltsák meg a bírók részvételét a különböző külföldről pénzelt szervezetek által szervezett "érzékenyítő" programokon, ahol a bűnözők jogait részesítik előnyben az áldozatokéval szemben.
Korábban írtuk: