Az 1,8 milliárdos adózott nyereséget mind kivették osztalékként a Dolomit Kft.-ből, Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának a cégéből. A vállalkozás 4 milliárdos forgalom mellett érte el az eredményt - írja a hvg.hu.
Közzétette éves beszámolóját a Dolomit Kft. aminek tulajdonosa Orbán Győző, Orbán Viktor miniszterelnök édesapja. (A kormányfő nagyon legatyásodott, év elejére már semmi megtakarítása nem maradt, most talán végre ő is fellélegezhet - a szerk.) A K-monitor által közölt adatokat a 444.hu szúrta ki.
Zoom
A K-Monitor ezzel a képpel illusztrálta az adatokat közlő bejegyzését, de szerintünk nincs igazuk: az az érzésünk, hogy Orbánnak van még egy pár apja, és az egyikük még Zuckerbergnél is okosabb...
Eszerint 2019-ben az előző évi 65 helyett már 77-en dolgoztak a vállalatnál, a cég nettó árbevétele 600 millió forinttal, 4 milliárdra csökkent, de továbbra is kiemelkedően eredményes: a 2018-as 1,9 milliárd után 2019-ben 1,8 milliárd forint adózott nyereséget könyvelhetett el.
Ezt a pénzt pedig az utolsó fillérig kivették osztalékként a tulajdonosok.
A szintén Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Gánt-Kő Kft. 280 milliós nyeresége mellett nem fizetett osztalékot.
Egy héttel ezelőtt egy másik igen sikeres Orbán-cég, a Nehéz Kő Kft. is közzétette eredményét, ott 2,9 milliárd forintos forgalom mellett 139 millió forint osztalék keletkezett.