Tizennyolcas karikát festett a budapesti Toldi mozi bejárata elé a főváros homoszexuális propagandája ellen tiltakozva kedden a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke.
Novák Előd azt mondta, a Mi Hazánk számára elfogadhatatlan, fertőző, a fővárosi mozikban deviáns propagandát folytató rendezvénysorozat kezdődött Budapesten, a Friss Hús rövidfilmfesztivál keretében a Művész Moziban és a Toldi Moziban korhatár-besorolás nélkül vetítenek homoszexuális propagandát közvetítő filmeket.
Zoom
Novák azt is kihangsúlyozta (de az MTI híréből "valamiért" kimaradt), hogy a szóban forgó mozik a fővárosi önkormányzat tulajdonában állnak
Közölte: jogi eljárást kezdeményeznek a korhatár-besorolás feltüntetésének elmulasztása miatt a szervezőkkel szemben.
Nagy Attila, a párt fővárosi elnöke emlékeztetett arra, hogy azon önkormányzatok ellen, amelyek a nemzeti lobogó mellé kifüggesztették a szivárványos zászlót, a párt feljelentést tett nemzeti jelkép megsértése miatt. Sajnálatosnak tartja, hogy a rendőrség elutasította a feljelentést - mondta.
A fesztivál szervezői próbálták megakadályozni Novák Elődöt a közterület lefestésében, ám a politikusnak rövid dulakodást követően sikerült festékszóróval a járdára fújnia a 18-as karikákat - írja az MTI.
Frissítés: videó az akcióról: