Bezár!
2021. május 18., kedd, Erik, Alexandra napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:20 A zsidóbérencség mérték(telenség)e: az EU 27 tagországa közül egyedül Orbánék nem támogatták a tűzszüneti felszólítást18:54 Thaiföldi vendégmunkásokat találtak el a rakétázó palesztinok18:32 Zeman bocsánatot kért Jugoszlávia bombázásáért18:10 A "csengeri örökösnő" visszavonta a Kósa Lajosnak ígért eurómilliókról szóló közokiratot17:50 Húsz év után először helyeztek üzembe termonukleáris berendezést Oroszországban17:26 Erre nincs jobb szó: szégyen!17:04 Elfogadta a parlament az ügynökszervezetekről szóló törvény visszavonását16:31 Kettő az egyben: ugyanarról a telefonszámról érkeznek vírus- és oltásrettegő zaklató hívások16:11 Több ezren jutottak át Marokkóból a Spanyolországhoz tartozó Ceutába15:58 Erdogan: megölték a PKK szíriai katonai parancsnokát Irakban15:41 Észak-Macedónia kiutasított egy orosz diplomatát15:20 Szerbia két MiG-29-es vadászgépet kapott Fehéroroszországtól15:03 Az amerikai legfelsőbb bíróság felülvizsgálja az abortuszra vonatkozó jogszabályokat14:48 Visszavonták a baromfik zárt tartására vonatkozó előírást14:24 Megszavazták a lex CEU módosítását, őszig marad a veszélyhelyzet
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Véget ért a távfűtési szezon

A szolgáltatók sokéves gyakorlata alapján a távfűtési szezon április 15-ével véget ér, ugyanakkor a hivatalos, jogszabályban is rögzített fűtési időszak május 15-ig tart, ez egyben a távfűtési szolgáltatók rendelkezésre állási időszaka is - hívta fel a figyelmet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) csütörtöki közleményében.
A tájékoztatás szerint a lakóközösségekkel kötött megállapodásban rögzített hőmérsékleti értékekhez igazodva, vagy eseti megrendelések alapján a szolgáltatóknak május 15-ig biztosítaniuk kell a távfűtést.
A következő szezon rendelkezésre állási időszaka szeptember 15-én kezdődik, október 15-től pedig a sokéves tapasztalatok alapján már mindenhol elindítják a fűtést.
A távfűtési időszakok között a szolgáltatók az esedékes karbantartásokat végzik, és gondoskodnak arról, hogy a szükséges energia mellett minden feltétel rendelkezésre álljon a következő szezon zökkenőmentes lebonyolításához.
Magyarországon csaknem 100 településen érhető el a távhőszolgáltatás, mintegy 650 ezer lakásban, ahol több mint másfél millió ember él. A távhőtermelők és -szolgáltatók működését a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzi.
A hivatal közleménye szerint a csütörtökön véget érő távfűtési szezon kapcsán Horváth Péter János, a MEKH elnöke köszönetet mond az energetikai és közmű-szolgáltatási szektorban dolgozó szakembereknek.
Az erőművekben, a távfűtőművekben, a víz- és csatornaszolgáltatóknál, a hulladékgyűjtő és az energiahordozókat szállító, tároló és elosztó cégeknél szakemberek ezrei dolgoznak azért, hogy az ország működését garantáló alapszolgáltatások a nap 24 órájában elérhetőek legyenek az otthonokban, a közintézményekben, az ipari létesítményekben és kórházakban - hangsúlyozta Horváth Péter János.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready