2021. június 24., csütörtök, Iván, Bajnok, Levéd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:18 Nem is értjük: Budapestre jön egy szivárvány-karszalagos néger, és attól tart, hogy nem fogunk örülni neki16:25 Rutte: Magyarországnak térdre kell ereszkednie - nincs is keresnivalójuk az EU-ban16:16 Orbán Brüsszelben: én küzdöttem a homoszexuális fickók jogaiért is, de ez a törvény nem erről szól16:05 Bármennyire "pozitív színben tüntetné fel" Dél-Afrikát, nem igaz a tízes ikrek története - a nőt bedugták egy pszichiátriára15:52 A Mi Hazánk 7 programpontja a gyári dolgozók védelmében15:33 Kreml: tudatos provokációt követett el a brit romboló a Fekete-tengeren - ha megismétlődik, a célpont bombázását sem zárják ki15:07 Schiffer András legyőzte Czeglédy Csabát14:53 Ritkán kerül víz közelébe a cigány, de még akkor is magyarra támad14:41 Elszámoltatás helyett: gyurcsányozós békemenetet tartanak október 23-án a Fidesz álciviljei14:32 Kokainnal is kereskedett a pénzügyőr törzszászlós13:42 Tisztelet, Magyarország, le a kalappal! - A román sportsajtó mágikusnak nevezte a magyar válogatottat13:21 A törököket is "érzékenyítené" az Európa Tanács devianciaügyi biztosa - nem fog menni13:07 Ismerőseitől milliókat kicsaló szegedi ügyvéd ellen emeltek vádat12:50 Nem kell maszk a belső terekben, védettségi igazolvány nélkül strandolhatunk12:37 Az amerikai igazságügyi minisztérium több tucatnyi Iránhoz kapcsolható weboldalt foglalt le
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Medgyessy-effektusra felkészülni: Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson

Reklám

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson.
A budapesti főpolgármester szombat reggel a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. A politikus gyermekkori lakhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be.
Zoom
Mint ahogy az várható volt, Karácsony is bejelentkezett a főnökasszony mellé (fotó: Kovács Tamás / MTI)
A Párbeszéd küldöttgyűlése pénteken kérte fel Karácsony Gergelyt, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson - írja az MTI.
Alább látható a Medgyessy-effektussal bőségesen fűszerezett bejelentő videó.
Frissítés: A komcsi utódpárt támogatja
Az MSZP Karácsony Gergelyt támogatja miniszterelnök-jelöltként az ellenzéki előválasztáson.
A párt azt írta az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében: országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.
Hozzátették, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert modern, fiatal, 21. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP korszakváltó programját.
"Hisszük, hogy az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után visszaépíti a jogállamot. Újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd. Karácsony Gergely és kormánya olyan esélyteremtő országot épít, ahol mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése" - fogalmaztak.
Kitértek arra: a jelenlegi főpolgármester "zöld és baloldali kormányfőként" óvja majd a természeti értékeket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöldenergia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen.
Az MSZP mindenkit arra kér, álljon Karácsony Gergely mellé, "hogy Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen".
A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, a jelenlegi főpolgármester pedig a béke és az építkezés kormányfője lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja - olvasható az MTI által idézett közleményben.
2. frissítés: Jóvátételt ígér Greg - és 99 mozgalmat
Magyarországon változás kell és jóvátétel, hogy a jobb élet ne csak a kiváltságos kevesek egy százalékának privilégiuma legyen - mondta szombati, online, programbemutató rendezvényén Karácsony Gergely.
A budapesti főpolgármester, egyben a Párbeszéd társelnöke szombat reggel jelentette be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson a miniszterelnök-jelölti címért.
Azt mondta, azért van szükség változásra és jóvátételre, hogy a kevesek helyett a 99 százalék többség javát szolgálják. Olyan Magyarországot kell teremteni, ahol senkinek nem kell nyomorognia, ahol sokkal könnyebb felemelkedni és sokkal nehezebb lecsúszni - fogalmazott a főpolgármester.
Trónfosztás kell a beteg demokráciának
Szavai szerint a harmadik köztársaság összeomlásából ideje megtanulni, hogy a demokrácia csak akkor lesz tartós Magyarországon, ha az általa teremtett rendet a benne élők nagy többsége igazságosnak érzi. A demokrácia helyreállítása éppen ezért együtt kell járjon azzal, hogy igazságot tesznek, jóváteszik a nagy többség által az elmúlt bő egy évtizedben elszenvedett jogi, erkölcsi és anyagi károkat - szögezte le.
Magyarországon ehhez ismét és megint trónfosztásra van szükség, ezzel kezdődik a "sérült, beteggé tett demokráciánk helyreállítása" - jelentette ki Karácsony Gergely. Nem azért, hogy a trónra más üljön uralkodni, a trónszéket kell kivontatni a magyar politikai színpadáról, hogy többé senki számára ne lehessen a hatalom uralkodás, csakis szolgálat - fogalmazott. Nem helycserére van szükség és nem visszavágóra, nem váltásra, hanem igazi változásra, leszámolás helyett elszámolásra, bosszú helyett pedig jóvátételre - érvelt.
Ma a szabadság, a béke és az emberség hiányzik leginkább Magyarország hétköznapjaiból - mondta a társelnök. Karácsony Gergely arról is beszélt, hogy 11 éve kezdett politizálni, azzal a hittel és akarattal, hogy "lehet más a politika". Hozzátette, eddig nem lett más, de nem hajlandó elfogadni, hogy a politika egyenlő a korrupcióval, a felelőtlenséggel, a kivagyisággal és az urizálással.
Magyarországot újra egyesítené - no, nem úgy
A politika nem csak lehet más, másnak kell lennie, meg kell haladni a megosztottságot, hogy Magyarországot újra egyesítsék - szögezte le.
Lehet változtatni, ha az állandó "vagy" helyett egyre többet mondják azt, hogy "és" - állította. Nem Európa vagy nemzet, hanem nemzet és Európa, nem Budapest vagy vidék, hanem Budapest és vidék - fogalmazott. Nincs fideszes és ellenzéki Magyarország, egyetlen Magyarország van, a közös haza, ahol a szabadságot és a biztonságot az alkotmányos jogállam szavatolja, ahol a demokrácia intézményei erősebbek az erőszakos politikusoknál - ismertette véleményét. Találjuk meg újra a közös nevezőinket, szükség van most rájuk, mert tíz év után újra nem kitalált ellenfeleket kell legyőzni - szólított fel Karácsony Gergely.
A járvány és a válság után fenntarthatóbb és emberségesebb politikára van szükség - mondta. A jövő vagy zöld lesz, vagy nem lesz, ezért zöld és szociális fordulatra van szükség - tette hozzá.
Karácsony Gergely hangsúlyozta: a kormányváltásnak teljes körű ellenzéki összefogás a feltétele. Mára az ellenzék erői, sajnos évekkel a választóik után, de megértették ezt - tette hozzá.
Kiemelte: érdemben növelni kell a változást akarók táborát, ehhez közösen kell megírni az ország történetének új fejezetét, amelynek meg kell haladnia az elmúlt harminc év politikáját. Éppen ezért az ellenzéki előválasztáson ne abban versenyezzenek, hogy kinek van nagyobb szókincse a kormány szidalmazására. "Kicsit talán ebben erős a mezőny" - jegyezte meg Karácsony Gergely.
Sokszínű szövetség
Hangsúlyozta: itt és most az egymáshoz méltányos, okos és érvelő vitákban annak kell eldőlnie, hogy ki képes egyben tartani és megerősíteni a sokszínű ellenzéki szövetséget. Annak kell eldőlnie, hogy ki képes kiszélesíteni a változást akarók táborát, a 99 százaléknyi többség érdekében legyűrni az 1 százaléknyi kiváltságosok uralmát. Nem az ellenzék élére, hanem az ország vezetésére keressük a legalkalmasabb személyt - mondta a politikus.
Karácsony Gergely azt mondta, ahhoz, hogy megállítsák a "fékeit és ellensúlyát" vesztett egy százalékot, szükség van mindenkire: a konzervatívokra, a nemzetre és a tradícióra, a liberálisokra, az emberek szabadságát, méltóságát garantáló intézményekre, a baloldaliakra, a társadalmi szolidaritásra, a zöldekre, a hivatásos politikusokra és a civilekre, a szabad sajtóra, valamint közösségekre.
A főpolgármester bejelentette: ennek jegyében hívja életre a 99 mozgalmat. A mozgalom nem a pártok helyett, hanem a pártok mellett akarja szolgálni a változást Magyarországon - közölte. Mint mondta, a közösséghez bárki csatlakozhat, aki híve és támogatója a változásnak.
Ángyán is korpa közé keveredett
Karácsony Gergely kitért arra is, hogy a 99 mozgalom olyan embereket hozott már össze, akik "eddig nem igen voltak együtt a közélet színterein": Ángyán József és Kis János; Bod Péter Ákos és Ferge Zsuzsa; Alföldi Róbert és ifjabb Bibó István.
Karácsony Gergely közölte: 9 pontos programot dolgoznak ki, amely az összetartó társadalom és a jogállam alapvetéseit tartalmazza. A következő hetekben nyilvánosságra hozzák a program részleteit, és azokat szeretnék megvitatni azokkal, akikkel ma elindultak a közös mozgalomban - mondta.
A politikus kijelentette: "a célunk nem több, de nem is kevesebb: a kiváltságos kevesek egy százalékának trónfosztása a 99 százalék érdekében, hogy a hatalom embereit felváltsa az emberek hatalma és Magyarország fellélegezzen, megnyugodjon és mindannyiunk közös otthona legyen. Tegyük jóvá Magyarországot" - zárta beszédét.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready