Az ÁVH törvénytelenül tudomásul vette a judeorasszisták időben be nem jelentett magyarellenes szeánszát, ám betiltotta Tomcaték esti felvonulását, amiért azt nem időben jelentették be! Ennek ellenére 3 órán keresztül nem avatkoztak be, de végül jött a héber kormányparancs: csak zsidók, cigányok, komcsik tüntethetnek be nem jelentve illetve a bejelentési határidőt be nem tartva. Ez még semmi: a bűn őrei (rend- helyett bűnőrök) oszlásra szólítottak, mire Tomcat: jó, oszoljunk. Erre bevitték. Már az is baj, ha engedelmeskedik a csicskáknak. Vajon az illegálisan tüntető Fletóval és Schröderrel került egy cellába?
 
Korábban írtuk:
Miután a BRFK legújabb, abszurd jogértelmezése szerint nem kell komolyan venni a gyülekezési jogról szóló törvényben előírt, három nappal korábbi bejelentési határidőt (ezt a magyarellenes megmozdulás időbeli kicsúszása miatt találták ki), Tomcat frappáns bejelentést tett: este 6-tól még egy tüntetés Kossuth téren. Gyülekezés 17 órától a Margit híd pesti hídfőjénél, indulás 17:45-kor, vonulás a Balassi Bálint utcán keresztül (a Képviselői Irodaház mellett) a Parlament elé. Aztán lehet, hogy közben még bejelentünk gyorsan egy demonstrációt az Erzsébet hídra is... Alább Tomcat következik.
 
Nekik lehet? Akkor nekünk is!
A gyülekezési törvény azt írja elő, hogy egy tüntetést legalább 72 órával a megtartása előtt kell bejelenteni az illetékes rendőri szervnek, Budapesten a BRFK-nak. Mi ennek meg is feleltünk, ám az antifasiszta ellentüntetések nem. Ennek szervezői csak tegnap jelentették be tüntetési szándékukat. Ennek ellenére a BRFK tudomásul vette, engedélyezte az antifasiszta tüntetést. Csillag Melinda, a BRFK sajtóreferense közölte a HírTV-vel, hogy a rendőrségnek nincs oka megtiltani egy tüntetést csak azért, mert annak bejelentésénél nem tartották be a 72 órás határidőt.

Tényleg? Akkor biztos dísznek van a törvényben az a 72 óra. Idézem nektek pontosan.

"6. § A közterületen tartandó rendezvény szervezését a rendezvény helye szerint illetékes rendőrkapitányságnak, Budapesten a Budapesti Rendőrfőkapitányságnak (a továbbiakban: rendőrség) legalább három nappal a rendezvény megtartásának tervezett időpontját megelőzően kell bejelenteni. A bejelentési kötelezettség a rendezvény szervezőjét terheli."

De ha így állunk, akkor nyilván ránk sem vonatkozik ez a határidő.

Ma reggel 9 órakor elmegyek, és bejelentek mára egy újabb tüntetést, 18 órára, a Parlament elé. Nem tilthatják meg arra hivatkozva, hogy nem vagyok benne a határidőben, ugye? És ezentúl minden tüntetést alig néhány órával előbb jelentünk majd be. Vagy akár öt perccel korábban. Elvégre lehet, nem? Holnap is beadunk egyet, meg holnapután is, és minden nap, mert minden nap lehet tüntetni. Gondolja át a BRFK, mi az álláspontja! Íme a mai beadvány.



Érdemes elolvasni magát a bejelentést is, szórakoztató

S hogy tovább bonyolítsuk a dolgot: a bíróság már régen kimondta, hogy a rendőrségnek csupán tiltási joga van, de nem kell konkrétan engedélyt adniuk ahhoz, hogy egy tüntetés megtörténhessen. Szólni kell nekik, de nem az engedélyüket kérni. Ha a beadványra a BRFK nem reagál tiltással, akkor a bejelentő részéről minden kötelezettség teljesítve van, és a tüntetés törvényes. Épp azért találták ki a 72 órát, hogy a BRFK átnézhesse a beadványt, és megtehesse a szükséges lépéseket.

Ám ha egy tüntetést öt perccel a megtörténte előtt is bejelenthetnek, akkor a BRFK nem tudja átnézni a kérelmet, és így betiltani sem. Csakhogy onnantól, hogy a bejelentő papírt beadtuk, a tüntetés törvényes! Azt fogjuk tehát csinálni, hogy néhány embert készenlétbe állítunk a fentihez hasonló tüntetési bejelentőkkel a BRFK kapuja előtt. Időnként bemegy egy, leadja az övét, kap rá pecsétet a portástól, és máris rohan hozzánk vele. És innentől oda vonulunk, ahová akarunk: Gyurcsány villájához, Sólyom irodájához, vagy akár a Dohány utcai zsinagóga elé. Ott akadályozzuk a forgalmat, ahol akarjuk, mert nincs megtiltva - nekünk meg honnan kéne tudnunk, hogy hol vagyunk útban?

Akarja ezt a BRFK? Meg tudjuk, és meg is fogjuk csinálni. Teljesen szét fogjuk zilálni a várost, hiszen bejelentett és törvényes módon vonulhatunk oda, ahová akarunk.

Ha nem akarja ezt a BRFK, akkor vonja szépen vissza az antifák tüntetésének tudomásul vételét. Még nem késő! Tartsák be a törvényt, vagy viseljék egy polgári engedetlenségi mozgalom következményeit.

Kedves Gyárlakók és Kuruc.info olvasók! Jelentkezzen, akinek van robogója, motorja, és szívesen beadna egy-egy ilyen bejelentést holnap, majd repesztene hozzánk a lepecsételt papírral.
Egy kérés a tüntetőkhöz!
Az elmúlt napokban rengeteg embert értesítettünk a pénteki tüntetésről. Ehhez a Kuruc.info segítségével egy SMS-listát is felhasználtunk, amelynek révén 11 ezer nemzeti érzelmű ember kapta meg rendezvényünk hírét (ha már Tomcat megírta: valójában 12 ezernél is több, de ennyi infó is túl sok a nyilvánosságnak - Kuruc.info szerk.). Ilyen tömegküldést egyébként az MSZP is csinált. A különbség az, hogy nekik van rá pénzük, nekünk meg nem nagyon. Saját zsebből fizettem az SMS-ek költségét, 140 ezer forintot. Arra kérek mindenkit, aki egyetért a kezdeményezésünkkel, és ott lesz a Jászai Mari téren, dobjon meg száz-kétszáz forinttal, tényleg nem kell több, leszünk elegen, hogy ennek legalább egy részét összedobjuk. Köszönöm.
Tomcat - Bombagyár