2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Csurka ülhet a vádlottak padjára a Gárda helyett

Reklám


A választási csaló a Harmadik Út államitámogatásának elsikkasztása miattmég rács mögé is kerülhet
Hétfőn délután ismét a Fővárosi Bíróság elé kerül a 75. életévében csoszogó Csurka „Raszkolnyikov” István, akiről többek közt 2005-ben már jogerősen megállapították: korábban is csalással választtatta magát újra a MIÉP elnökévé. A találóbban Magyar Igazság és Élettársa néven emlegetett klán vén „keresztapjának” most megsemmisíthetik elnöki mandátumát, bár ez ma már nem oszt, nem szoroz: az utolsó filléreket is ellopták a tagság nélkül maradt CSIÉP-ből, a párt irodái pedig megszűntek.
A Magyar Gárda Egyesület elleni koncepciós per hétfői tárgyalása a Fővárosi Bíróság első közlése szerint fenyegetés miatt marad el, de ez hazugság volt, mert később maga Gatter László, az FB elnöke nyilatkozta: nem fenyegetés volt, csak szitkozódó telefonhívás, és „a gyalázkodót nem a gárda tagjai, inkább az egyesület feloszlatását szorgalmazók között kellene keresni, akik az ügy gyorsabb lezárásában reménykedtek”.
Viszont ugyanúgy a Markó u. 27.-ben, az I/23-as tárgyalóteremben lesz 14.30-tól a MIÉP idei tisztújításán „menetrendszerűen” elkövetett, arcátlan szabálytalanságok miatti per, melyet a legújabb reformerek indítottak Zsinka László korábbi főpolgármester-jelölt vezetésével. Ugyanabban a tárgyalóteremben, vélhetően ugyanannál a bírónál, aki a nyári szünet előtt megsemmisítette Csurka István újraválasztását – a Harmadik Út élén, azonban az egy másik történet…
A CSIÉP-ből kiebrudaltak rendszerint balfenéken távoznak, de időnként akadnak harcosabbak, akik igazukért bíróságra is mennek. 2003 elején, az eddigi legnagyobb reformkísérlet idején (ekkor készült a miep.lapja.hu címen ma is fellelhető alternatív honlap) indult el a párt legnagyobb kizárási hulláma. A tengernyi igazság- és jogtalanság közül jelképesen csak a legfontosabb: Csurka újraválasztása került bíróság elé. A perről és következményeiről bővebben ide kattintva olvashat.

Bognár László, Grespik László és Novák Előd a 2003 elején indított per megnyerése után. A bíróság is kimondta: Csurka választási csaló (Fénykép: MTI)

Csülök rendszerint egy-két hónappal mindig meghosszabbítja mandátumát, azonban legutóbbi újraválasztása már majdnem egy évet késett. Egyrészt próbálgatja, nem maradhat-e hivatalában örökös jelleggel, akár választás nélkül, másrészt legfeljebb akkor enged küldöttgyűlést, ha már megtisztította pártját a más elnököt javaslóktól. Amióta Herényi Károly egymaga kizárta az MDF-frakció többségét, tudjuk: az aláírási joggal rendelkező vezető hatalma szinte korlátlan. Persze utólag lehet pereskedni évekig, de azt kevesen teszik, Csurkát nem zavarja, hisz egyre jobb eséllyel meg se éri a végét, és addig is szeretője, Papolczyné nyúlhatja le a pártpénzeket. Az ő döntése, hogy nem fizetnek „melegedőket”, azaz pártirodákat, persze már alulról sincs rá igény. A tagság részéről utoljára 2007 elején indult egy reformkísérlet Szabó István fővárosi elnök vezetésével, az elfojtott palotaforradalom nyomait az ujmiep2008.gportal.hu címen lehet megtalálni.
A 2008. január 26-ai újraválasztás megsemmisítéséért Zsinka László korábbi főpolgármester-jelölt, alelnök és Bükkfalvy Beatrix Pest megyei pártelnök (a legutóbbi tisztújításig szintén alelnök) nyújtott be keresetet a Fővárosi Bíróságon február 15-én, a jó esélyű per tehát folyamatban van, miként persze kizárásuk is a budapesti elnökök zömével együtt. (Szabó István budapesti elnök és Schmidt Árpád szóvivő is Zsinkáékkal tart, mégpedig az az őshóhér Tóth Lajos zárja ki őket, akit még a legutóbbi tisztújításon is – amikor nekik már elvileg megjött az eszük és bátorságuk – ők maguk is javasoltak erre a posztra, tehát ennyiből megérdemlik.) Az ÁVH-sokkal biztosított, január végi küldöttgyűlésre ugyanis szokás szerint szinte csak azok az alapszervezetek kaptak meghívót, melyek a vén III/III-ast jelölték elnöknek. Ezt persze nehéz lesz bizonyítani, hiszen Csurkáék mondják meg, melyek bejegyzett helyi szervezetek.

Ezt vajon hogy magyarázza ki a vén csaló?
Így könnyebbnek tűnik a korábbi perbeli buktára alapozni, az egyszerűen nem létező, 20%-os jelölési küszöbre, melyet most is zavartalanul alkalmaztak Zsinka kihúzására. Persze a MIÉP „hívő tagozata” kész akár visszamenőleges szabályzathamisításra is, ha már a 2005-ös ítéletből nem tanultak, s azóta sem módosítottak semmit. Ezt tették Szabó Lukács korábbi alelnök perében is 2000 tájékán, amikor a Csurkát kiszolgáló Fenyvessy Zoltán pártügyvéd egyszerűen visszadátumozva kreált a MIÉP-nek egy ún. „pecsétszabályzatot”, amely alapján a maga érdeke szerint határozta meg, hogy mely becsatolt irat szabályos, s melyik nem. No meglátjuk, mire vetemednek ebben az újabb perben.
Előzetesen a MIÉP honlapján szokásos csúsztatás jelent meg: ugyanis bár a párt gazdálkodását valóban nem függeszt(h)ette fel a bíróság, de Csurka "Raszkolnyikov" István ismételten szabálytalan újraválasztása ügyében szeptember 1-jére igenis kitűzték a tárgyalást.
Végül itt találhatók a vén III/III-as frissített elérhetőségei (köszönet a reformereknek!), melyeken keresztül Ön is elküldheti nyugdíjba a kivénhedt diktátort.
Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready