Találós kérdés: a Fidesz elhatárolódik tőle, az általuk vezetett települések művelődési házaiból kitiltják, mi az? A Magyar Gárda, bizony, sőt általában a Jobbik is hasonló sorsra jut, miközben a Magyar Kommunista Munkáspárt elnökét rendszeresen fogadják a különböző nagy önkormányzatok (gyakran megyei közgyűlések) fideszes vezetői is. Legutóbb egy éve számoltunk be ilyenről.
Míg a szegedi Széchenyi tér egyik oldalán Tóth Péter helyi Jobbik-elnök, úgy szimbolikusan is a tér másik oldalán, a múzeum előtt a Munkáspárt tartott ma egy órán belül rövid tájékoztatót a sajtó számára. Thürmer Gyula "diplomáciai" körútjáról számolt be, ugyanis délelőtt meglátogatta a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét, Magyar Annát, délután pedig Mórahalomra látogat a szintén fityeszes Nógrádi Zoltán polgármesterhez.
Thürmer Gyula elmondta, hogy talán nem meglepő módon számos dologban egyetértettek Magyar Annával délelőtti megbeszélésükön. Így a kisfalvakért való aggódásuk és a vasúti szárnyvonalak megszüntetése miatti tiltakozásuk is közös. Mint ahogy a Munkáspártnak egyazon véleménye van a Fidesszel abban is, hogy Gyurcsány miniszterelnök napokban megjelent gazdasági programja nem jó, mert nem arról szól, ami ma Magyarországon probléma. Hazánkban pedig 9 millió ember küszködik, s csak egyetlen reményük, hogy gyermekeiknek jobb lesz, és külföldön dolgozhatnak majd, míg 1 millió nagyon jól érzi magát, hiszen nagyon sokat profitált és gazdagodott a rendszerváltás óta.
A Munkáspárt politikai kapcsolatok kiépítésére törekszik minden erővel, amelyekkel együtt tud működni - hangsúlyozta Thürmer -, s úgy látja, Csongrád megyei látogatása megerősíti ebben. Bár ez nem választási szövetség - tette hozzá a Munkáspárt elnöke -, hiszen elsősorban az MSZP-ből kiábrándult szavazótáborra számítanak.
A Hír6.hu kérdésére válaszolva Thürmer Gyula elmondta: tisztában vannak azzal, hogy nem számíthatnak európai parlamenti mandátumra a törvényi szabályozás miatt (5%-os küszöb van, de 3-4%-onként jár egy mandátum, tehát küszöb nélkül se jutnának be - Kuruc.info szerk.). Ám ennek ellenére részt vesznek a kampányban, hogy bevezessék fiatal politikusaikat, de főként a 2010-es hazai választásokra készülnek.
Helyi olvasóinkat arra kérjük, kérdezzék meg Orbán helytartóitól, miről tárgyalgatnak egy jelentéktelen párt - ráadásul nem is helyi - politikusával, aki nem mellesleg nyíltan vállal és népszerűsít egy önkényuralmi rendszert!
(Hír6.hu nyomán Kuruc.info)