Kiskunmajsánál hétfőn kezdődött az olajvezeték szivárgása, melynél mintegy egy kilométeres szakaszon nagy mennyiségű nyersolaj folyt a Marisi-csatornába, mely a helyi fürdő használt termálvizét szállítja − számolt be a történtekről a Délalföldinfo nyomán az Index.
Zoom
Az olajszennyezésnek köszönhetően szinte a teljes élővilág elpusztult. Ezt követően erős, szúrós olajszag terjengett a környéken. Robbanásveszélyre figyelmeztető táblát is kihelyeztek emiatt.
Zoom
A Mol közleménye szerint a Szank és Algyő közötti szakaszon meghibásodott a vezeték, melyet rövid időn belül izoláltak, ezért megszűnt a szivárgás.
Zoom
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szakemberei megkezdték a kárelhárítást, melynek keretében kiszivattyúzták az olajat, majd eltávolították a növényzetet.
Zoom
Fotók: Délalföldinfo
A Domb-tó közelsége miatt az ökológiai kár minimalizálása a cél, ugyanis fennáll a talaj, illetve a talajvíz mérgező anyagokkal való szennyeződésének veszélye. Egy helyi gazdálkodó reméli, hogy a hatóságok gyorsan intézkednek, így a súlyosabb károkat el tudják kerülni.