2024. szeptember 25-én délután arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy Pest vármegyei férfi kábítószer hatása alatt otthonuk közelében a pár hónapos gyermekét kikapta a felesége kezéből, majd hazarohant, és bezárkózott az ingatlanba. A férfi a helyszínre érkező rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem jött ki. A megalapozott gyanú szerint a férfi ezután dühöngve, kezében a síró gyermekével kirontott a házból, kérdőre vonta a rendőröket, és azt követelte, hogy hagyják el az ingatlant. Eközben folyamatosan ordítozott, majd hirtelen megindult az egyik rendőr felé, akit kétszer meglökött, azt kiabálva, hogy „takarodjatok!”, és megpróbálta a másik rendőrt is megütni - írja közleményében az ügyészség a cigányútra tévedt családfő esetéről.
A családtagok próbálták megnyugtatni rokonukat, illetve elvenni tőle a gyermeket, amire ő egyikükre rátámadt, de a hatékony védekezés miatt ütésre nem került sor. Ezután a férfi egy közel egyméteres vasrudat vett fel a földről, amellyel először a családtagjai felé hadonászott, majd azzal a rendőrök felé is ütő mozdulatokat tett. A férfi végül a vasrudat többszöri felszólítást követően eldobta, majd az ingatlan irányába hátrált a még mindig nála lévő kisgyermekkel, majd kitépte magát az egyik rendőr fogásából, és a ház felé futott.
Zoom
A férfi megpróbálta a rendőrök előtt becsukni az ajtót, majd azt ezt magakadályozó egyik hivatalos személyt ököllel háromszor megütötte, a fejre mért ütéseket a rendőr alkarjával hárította. Az időközben helyszínre érkező kollégáikkal együtt a rendőrök – miután a gyermeket elvették tőle – testi kényszer alkalmazásával megbilincselték a férfit, aki még ekkor is ellenállt, és megkarmolta egyiküket. A szakszerű rendőri intézkedés folytán sem a gyermek, sem pedig az elkövető nem sérült meg.
A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétségének elkövetése miatt.
A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a bíróság ma dönt.