Többször megjegyeztük Pásztor Albert kapcsolódó gondolatai kapcsán, hogy azok simán jelenthetik azt, a cigány származás hangoztatása előnyökhöz (kisebb büntetésekhez) vezet. Mindezt Révész Sándor, az egyik legszutykabb fajvédő is elismételte a Népszabadságban. Vezércikkét kommentáljuk.

Ha a miskolci rendőrkapitány abban a szellemben folytathatja ténykedését, amelyben pénteki sajtótájékoztatóján megnyilvánult, annak mindenki örülhet, aki...

Aki úgy gondolja, hogy enyhítheti a bűncselekmény megítélését, ha az elkövető roma. Pásztor Albert ugyanis így véli. Életszerű előadása szerint a zseniális miskolci rendőrség január 30-án már a decemberben és januárban elkövetett valamennyi rablás tettesét ismerte és elfogta, az összes elfogott kivétel nélkül önként és dalolva nyilatkozott a származásáról, mert valamennyi belátta, hogy ez az ő érdeke, hiszen azt az ő javára figyelembe lehet venni, és ez a kapitány szerint így helyes... Eszünkbe sem jut, hogy a borsodi rendőrség a rendszerváltás előtti gyakorlatához tért vissza, amikor a legteljesebb önkénnyel és finoman szólva nem teljes találati pontossággal dokumentálták, ki a cigány. Azzal igazolták, hogy egy bizonyos életmódot csak cigányok élnek, hogy automatikusan cigánynak minősítettek mindenkit, aki olyan életmódban élt. (Kuruc.info: várjunk csak… mi is cigánynak azt nevezzük, aki cigány normák szerint él: élősködik, munkát kerül, bűnöző, analfabéta és az ivadékait sem taníttatja, 8-10 purgyét összehoz – azaz: a társadalom rákfenéjét. Ez nem feltétlenül jelen automatikusan cigány származást. Vannak, sajnos, elcigányosodott fehérek is.)

Örülhet, aki kedveli a hatalomnak való kiszolgáltatottságot, egyetért azzal, hogy a rendőrség nyilvánosságra hozhassa tetszése szerint bármilyen személyes adatunkat, még azokat is, amelyek nyilvántartására sincs joga. (Kuruc.info: hmmm… miért ne lenne joga a rendőrségnek számon tartani a származást, ha egyszer a bűnözők maguk mondják azt el? És, ahogy Lakatos Attila is nyilatkozta, Pásztor nem hazudik: bűnözőtücskeink valóban önként és dalolva, gyakorlatilag már az első mondatukban [“Most azé’ [hoztatok be / kaptatok el / büntettek meg], mert cigány vagyok?”] nyilatkoznak minderről. Lakatos aztán tényleg nem fog hazudni, és még csak azt sem lehet rá mondani, amit pl. Dési nyomat a Népszarában – azaz, hogy öngyűlölő lenne… [lásd pl. EZT, ahol nagyon keményen kiosztottuk Lakatost az alsózsolcai nyilatkozata kapcsán!]) Kivált örülhet, aki semmilyen értelmét nem látja az ügyészség, a bíróság fenntartásának, a bizonyítási eljárásnak, az ártatlanság vélelmének, mert valóban nincs is ezeknek semmi értelmük, ha egy rendőri vezető következmények nélkül tényként állíthatja, hogy az általa gyanúsított személyek az elkövetők, ők valamennyien és senki más, s még a tévedés elméleti lehetőségét is elveti. A sokadik eset után, amikor még a bíróság által elítélt (többnyire roma) vádlottakról is egyértelműen kiderült, hogy ártatlanok voltak. (Kuruc.info: arányok, azok a fránya arányok… fehérekről is kiderül ugyanez. És? Ez azt jelenti, hogy minden fehér patyolattiszta? Nem. Ahogy az esetlegesen ártatatnul perbe fogott kisszámú cigány sem fogja tisztára mosni a lényegesen nagyobb arányban levő, valóban bűnöző fajta-/életmód-társait.)

Örülhet, aki igényt tart rá, hogy az életmódját a rendőrség véleményezze, esetleg kriminalizálja. Erre valamennyiünknek lehet esélyünk, mivel az egész nyugatias polgárság olyan fenntarthatatlan életmódot él, amellyel lakhatatlanná teszi unokái számára a Földet. Szóljon, aki tud nagyobb bűnről, amelyet pusztán az életmód által el lehet követni. (Kuruc.info: még egyszer elmagyarázzuk Révésznek, hogy jobban megértse: még maga Lakatos Atilla is azt nyilatkozta, a romák mindig, minden egyes alkalommal maguk nyilatkoznak a származásukról. Lakatos Atilla szavahihetetlen, öngyűlölő roma lenne? Ugyan már, Alsózsolcán ennek az ellentettje derült ki!)

Boldog lehet, akinek elege van a képmutatásból, abból, hogy a sajtó következetesen elhallgatja, ha a disznóságokat gádzsók követték el, holott ezt mindenki tudja. Tessék nekünk mindig odaírni, hogy a vörösterror, a fehérterror, az országcsonkítás, a deportálás, az Európáról való leszakadás, az ország minden lakosának évente százezres nagyságrendű veszteségeket okozó gazdasági csődpolitika és a reformszabotázs, a fővárosi politikai vandalizmus és rendőri brutalitás fő felelősei, csakúgy mint a nagy korrupciós ügyek elkövetői és gyanúsítottjai a Terézvárostól Kiskunhalasig szinte kivétel nélkül gádzsók. (Kuruc.info: te figyelj haver, annak sokan nagyon nem örülnének, ha a származást minden top adócsaló, sikkasztó stb. ügyében megírnák. Nem csak azt, hogy “nemcigány”, hanem esetleg finomítanák a felosztást. Például “nemzsidó” – “zsidó” distinkcióval… Durva sajtó-leantiszemitázás lenne itt, ha ezt konzekvensen megcsinálná bárki is…)

Persze hiába kötik a fenti bűnöket a gádzsókhoz, akkor sem fogják az ártatlan gádzsót látatlanban (!) elutasítani a munkásfelvételnél, külön osztályba száműzni az iskolában, kitiltani szórakozóhelyekről, elküldeni, ha lakást akar venni vagy kivenni (Kuruc.info: minden egyes felsorolt pontot érdemben, több alkalommal cáfoltuk.)... A gádzsóból nem lesz szitokszó, amelyet a romák egymás gyalázására használnak. (Kuruc.info: tessék mondani, a “paraszt” nem az?) A bűnkiterjesztés a többségnél nem működik. A kisebbségnél működik, csak persze nem a bűn üldözését, hanem szaporítását szolgálja, mert ahol nem csak a bűnöst üldözik, ott több lesz a bűnös. "A kriminalizált gettó önmagát teljesítő prófécia, aki úgy nő föl, hogy üldözik, annak a számára nincs különbség törvényen belüli és kívüli között" írta Solt Ottilia. (Kuruc.info: aki maga is egy fajvédő [volt])

Ezért tehát, akiknek nincs okuk az örömre, hiába áltatják őket és magukat, azok éppen az egyre erőszakosabb bűncselekmények miskolci áldozatai, a város veszélyeztetett lakossága. És persze velük együtt a több tízezer miskolci roma, akiknek az élethelyzetét, megítélését, sőt a biztonságát is alapvetően befolyásolja, amit az elvileg az ő biztonságukért is felelős rendőrkapitány egy pár száz fős elkövetői csoportról mond. (Kuruc.info: “biztonságát is alapvetően befolyásolja”? Révészkém, majd akkor pofázz, ha egyetlen egy cigánynak is haja szála görbül a származása miatt. Addig meg ne uszíts, jó?)

Ha a társadalom felső és alsó rétegeiben olyan markánsan eltér a romák és a gádzsók aránya, akkor nyilván a különböző rétegekre jellemző bűncselekmények elkövetői között is el kell térnie. És persze hiába lehet odafönt sokkal többünktől sokkal többet lopni, összehasonlíthatatlanul erősebb traumát, lelki megrázkódtatást él át az, akit közvetlenül, fizikailag ér vagy akár csak fenyeget a javai és egyben személye, rokonai elleni támadás  (Kuruc.info: a “gyilkosság” szó nem szerepel a felsorolásban. Pedig azt is bőven elkövetik romáink – szinte minden napra jut egy-egy ilyen eset. Lásd pl. a mai hírt ITT). Ezért talán érzelmileg könnyebb a korrupció példáján megérteni azt, ami mindenféle bűncselekményre igaz, hogy ti. a személyes felelősség és a társadalom rendszerébe beágyazott okok nem semmisítik meg egymást. És egyikre sem válasz a kollektív vád és büntetés.

Magyarország korrupcióval erősen fertőzött ország, de ettől még túlnyomó többségünk nem korrupt. Egyetlen korrupt alak személyes felelősségét sem oldja fel az a tény, hogy például a politikai intézmények finanszírozása rendszerszerűen a korrupcióra épül. Ez a tény nem foghatja vissza sem a bűnüldözést, sem a megvetésünket, viszont hiába is indítunk hisztérikus akciókat a büntetési tételek mértéktelen felemelése érdekében, a korrupciót a folyamatosan öntözött vérpaddal sem lehet letörni, meg azzal az alkalmasint népszerű hazugsággal sem, hogy minden politikus korrupt. Csak azoknak a társadalmi bajoknak és intézményeknek a gyógyításával, amelyek a korrupciót kitermelik. És ez pontosan így van azokkal a bűncselekményekkel is, amelyek az utcán érik a boldogtalan városi népet. És saját házukban a boldogtalan falvak népét. (Kuruc.info: Révész egyvalamit felejtett el: az arányok, azok a fránya arányok kérdését. Abban igaza van, hogy a fehérek túlnyomó többsége nem korrupt. Ez talán cikkének egyetlen normális, fajvédők, libsi médiaMUNKások elleni érvelésben tökéletesen felhasználható [“Még a fajvédő Révész is ezt mondta, szóval pofa be!”] érve. Na igen ám, de a cigányoknak vajon hány százaléka bűnöző? 50? 90? Bővebb magyarázatért, infóért, levezetésért lásd EZT.)

Aki ragaszkodik önsorsrontó indulataihoz és idegesíti mindenféle összetettebb érvelés, mondhatja, hogy a távol élő fogja be a száját. (Kuruc.info: Sanyikám, Te talány a Lyukóban élsz? Tarnabodon? Gilánfán? Gadnán? Nem? A Rózsadombon? Újlipótvárosban? Akkor, bizony, Te is “távol” élsz!) Solt Ottiliának is mondták ezt sok településen a rengetegből, ahol a valóságot kutatta: "Még mielőtt az idegen megszólalhatna, letorkolja a végső érv: ezt csak az tudja, aki itt él. /.../ Az idegen kénytelen-kelletlen hallgat, mert lassan, nagyon lassan, úgy húsz év alatt, mióta annyi cigánytelepen, utcában, házban, munkásszállón járt, annyi kedves, szép, nagyszerű, csúnya, ostoba, szorgalmas, küszködő, lusta, tehetetlen, semmirevaló, szelíd és durva cigányt megismert, szeretett vagy utált, és persze ugyanúgy 'magyart' is, vagyis nem cigányt, megértette, hogy nincs mit mondani. Igen, a hajdan csinos falusi utcai házak lerobbantak, a hajdan elgereblyézett udvarok rendetlenek, s a porták árát lenyomja ez a környezet, sőt eladhatatlanok. A hajdan biztonságos megélhetést nyújtó városokban fogy a munka, s nem sietnek az új beruházók. Bizony, az elvadult, tétlen kamaszok betörnek a boltokba. S az itt élők nem megérteni akarják mindezt, hanem nem akarják. Meg valakin bosszút is kell állni a bizonytalanná vált, romló életért. Nem tudok mit mondani. Iszonyú nagy az űr aközött, amit szeretnénk, és ami van. Indulattal tömködjük." Majd két évtizede, hogy ezek a sorok megjelentek. Az űr egyre nagyobb, egyre több indulattal tömködjük. Mi lesz velünk húsz esztendő múlva? (Kuruc.info: barátom, húsz esztendő múlva, ha most azonnal nem vezetjük be a szlovák típusú törvényeket, akkor Magyarország vagy egy dél-afrikai szinten vegetáló állam lesz, ahonnan minden fehér elmenekült, aki tehette, vagy egy jó kis polgárháború után fogunk állni. Ez utóbbi nyertese meg nagyon is lehetséges, hogy a bennünket a cigányokkal összeugrasztani akaró, a földünkre fájó fogú zsidóság lesz…)

 (NOL; szép számmal vannak olvasói megjegyzések is)