2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Árpád-sávos miatt cirkuszolnak a zsidrákok Zalaegerszegen

Árpád-sávos lobogót helyezett köztérre a megyeszékhelyi Jobbik Zalaegerszegen - a zsidó hitközség pedig (mi egyebet is tehetne) hevesen tiltakozik.
- Félelmet kelt a vészkorszakot túléltekben, a hozzátartozóikban a jelkép a köztéren - mondta a Zalai Hírlapnak Siklósi Vilmos, a hitközség vezetője.
Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi szervezetének vezetője úgy nyilatkozott, nincs szimbolikus üzenete a helyszínválasztásnak, s a zászlót történelmi-nemzeti jelképnek tekintik.
Azonban egészen másképp néznek rá a második világháború, a holokauszt és a zsidóüldözésben érintett közösség tagjai. Tiltakozásul levelet írtak a polgármesternek: "a hitközség mély fájdalommal, megdöbbenve és félelemmel vette tudomásul, hogy Zalaegerszeg városa és annak vezetői helyt adtak a szélsőjobboldal kérésének (...) nem a zászló ellen emeljük fel a szavunkat, senkit nem zavarna, ha ott lobogna a többi történelmi zászló is, ...az e zászlót vivők ordítják ma is, hogy mocskos zsidó."
A levelet kilencen írták alá, köztük egy a koncentrációs tábort túlélt idős asszony. A hitközség személyes találkozót kért a polgármestertől, ami az Egerszeg Fesztivál miatti elfoglaltságok miatt eddig nem valósult meg.
- Az érzéketlenség bújik meg a találkozó halogatásában - szögezte le Siklósi Vilmos. - Úgy tűnik, többre tartják a szélsőjobboldalt, mint az egyik történelmi egyházat. (Igen, valóban volt pofája azt hazudni a zsidónak, hogy történelmi egyház az övé - a szerk.)
A zászló miatt interpellált Horváth László önkormányzati képviselő is. Tombi Lajos alpolgármester válaszában azt írta, a Jobbik a városi rendőrkapitányság Kossuth utcai épülete elé szerette volna állítani a zászlót, helyette ajánlották ők a mostani területet, illetve a Béke ligetet, a Bajcsy-Zsilinszky teret vagy a Dózsa ligetet. A levél jelzi, az engedélyezés joga a polgármesteré volt, de a jövőben a közgyűlés határoz majd hasonló ügyekben.
A válasz bemutatta az Árpád-sávos zászló történetét, a magyar históriában elfoglalt helyét, kitérve arra, hogy nem keverendő a nyilaskeresztes párt jelképével, hiszen abban kilenc sáv látható. Az alpolgármester hozzátette, az Árpád-sávok több magyar település címerében, zászlajában jelen vannak, szintén váltakozó sávszámmal.
- A helyszínt, ami szerintünk kevésbé frekventált, mint az eredetileg kért, már eleve mi ajánlottuk - mondta dr. Gyimesi Endre polgármester, amikor arról kérdeztük, mi a véleménye a tiltakozásról. - Mindazonáltal jelzem, nincs eszköze a polgármesternek arra, hogy megtiltson egy ilyen kezdeményezést. Magam sem értek egyet azzal, ha érzékenységek sérülnek, értem a rossz érzéseket, de úgy vélem, egy történelmi zászló nem tehet arról, amit belemagyaráznak.
- Minden nyilvános fórumon beszélünk róla, másfelől igyekszünk támogatókat szerezni ahhoz, hogy a szóban forgó zászló köré más történelmi zászlót is elhelyezzünk. Károly Róbert, Mátyás, Nagy Lajos lobogója jöhet szóba - így a hitközség vezetője.
- Én pártolom a többi zászló felállítását, talán így lehetne kihúzni a dolog méregfogát - zárta szavait Gyimesi Endre polgármester.
(Zalai Hírlap nyomán)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready