2020. február 23., vasárnap, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
09:29 Temetésre jöttem09:02 Vármegyés lány üzenete: ne féljetek, mi vagyunk a normalitás!08:39 Újabb részletek Budaházyék koncepciós peréről: az áruló vissza akarta vonni vallomásait, de ekkor "valami történt"07:57 Kedden szavaznak a börtönben ülő bűnözők "kártérítéséről"07:44 Két olasz tartományban is karantént rendeltek el07:33 Méhcsaládonként ezer forintnyi támogatást kaphatnak a méhészek06:58 A kétlépcsős azonosítás segíthet az internetes csalások ellen22:34 Nácik és fasiszták ellen készülnek tüntetni az antifák - pedig csak Horthy kormányzóvá választására emlékezik a Mi Hazánk22:07 Izrael visszairányít egy dél-koreai repülőgépet Szöulba21:13 Mára is jutott egy jobbikos csoda: ha az ő pártalapítványuk élén áll offshore-lovag, akkor az a cég nem is offshore20:52 Újabb török katona esett el Szíriában20:05 Tordai feljelenti Dúró Dórát, mert "apartheid rendszert akar bevezetni"19:39 A WHO szerint problémásak a "kapcsolat nélküli" koronavírusos betegek18:51 Gyilkosság Csepelen: Kalányos "szóváltó" Csabát kereste a rendőrség, feladta magát18:44 Energetikai technológia és energiapolitika
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Holokamu ::

Árpád-sávos miatt cirkuszolnak a zsidrákok Zalaegerszegen

Reklám

Árpád-sávos lobogót helyezett köztérre a megyeszékhelyi Jobbik Zalaegerszegen - a zsidó hitközség pedig (mi egyebet is tehetne) hevesen tiltakozik.
- Félelmet kelt a vészkorszakot túléltekben, a hozzátartozóikban a jelkép a köztéren - mondta a Zalai Hírlapnak Siklósi Vilmos, a hitközség vezetője.
Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi szervezetének vezetője úgy nyilatkozott, nincs szimbolikus üzenete a helyszínválasztásnak, s a zászlót történelmi-nemzeti jelképnek tekintik.
Azonban egészen másképp néznek rá a második világháború, a holokauszt és a zsidóüldözésben érintett közösség tagjai. Tiltakozásul levelet írtak a polgármesternek: "a hitközség mély fájdalommal, megdöbbenve és félelemmel vette tudomásul, hogy Zalaegerszeg városa és annak vezetői helyt adtak a szélsőjobboldal kérésének (...) nem a zászló ellen emeljük fel a szavunkat, senkit nem zavarna, ha ott lobogna a többi történelmi zászló is, ...az e zászlót vivők ordítják ma is, hogy mocskos zsidó."
A levelet kilencen írták alá, köztük egy a koncentrációs tábort túlélt idős asszony. A hitközség személyes találkozót kért a polgármestertől, ami az Egerszeg Fesztivál miatti elfoglaltságok miatt eddig nem valósult meg.
- Az érzéketlenség bújik meg a találkozó halogatásában - szögezte le Siklósi Vilmos. - Úgy tűnik, többre tartják a szélsőjobboldalt, mint az egyik történelmi egyházat. (Igen, valóban volt pofája azt hazudni a zsidónak, hogy történelmi egyház az övé - a szerk.)
A zászló miatt interpellált Horváth László önkormányzati képviselő is. Tombi Lajos alpolgármester válaszában azt írta, a Jobbik a városi rendőrkapitányság Kossuth utcai épülete elé szerette volna állítani a zászlót, helyette ajánlották ők a mostani területet, illetve a Béke ligetet, a Bajcsy-Zsilinszky teret vagy a Dózsa ligetet. A levél jelzi, az engedélyezés joga a polgármesteré volt, de a jövőben a közgyűlés határoz majd hasonló ügyekben.
A válasz bemutatta az Árpád-sávos zászló történetét, a magyar históriában elfoglalt helyét, kitérve arra, hogy nem keverendő a nyilaskeresztes párt jelképével, hiszen abban kilenc sáv látható. Az alpolgármester hozzátette, az Árpád-sávok több magyar település címerében, zászlajában jelen vannak, szintén váltakozó sávszámmal.
- A helyszínt, ami szerintünk kevésbé frekventált, mint az eredetileg kért, már eleve mi ajánlottuk - mondta dr. Gyimesi Endre polgármester, amikor arról kérdeztük, mi a véleménye a tiltakozásról. - Mindazonáltal jelzem, nincs eszköze a polgármesternek arra, hogy megtiltson egy ilyen kezdeményezést. Magam sem értek egyet azzal, ha érzékenységek sérülnek, értem a rossz érzéseket, de úgy vélem, egy történelmi zászló nem tehet arról, amit belemagyaráznak.
- Minden nyilvános fórumon beszélünk róla, másfelől igyekszünk támogatókat szerezni ahhoz, hogy a szóban forgó zászló köré más történelmi zászlót is elhelyezzünk. Károly Róbert, Mátyás, Nagy Lajos lobogója jöhet szóba - így a hitközség vezetője.
- Én pártolom a többi zászló felállítását, talán így lehetne kihúzni a dolog méregfogát - zárta szavait Gyimesi Endre polgármester.
(Zalai Hírlap nyomán)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready