Bezár!
2019. augusztus 20., kedd, István, Vajk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Megfordult az autópályán a szerb kamionsofőr, majd sokkot kapott22:15 Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából22:02 Országszerte hőség várható holnap21:50 Zsidótalálkozó Ukrajnában21:31 Transzvesztita világtalálkozó volt Londonban - remélhetőleg jövőre nem nálunk tartják majd ezt is21:19 180-nal csapódott villanyoszlopnak egy BMW-s20:42 Zsidók lemészárlásáról fantáziált egy amerikai - volt is néhány fegyvere20:31 Terroristagyanús marokkóit utasítottak ki Romániából20:02 Megkezdődött a korrupcióval vádolt korábbi elnök pere Szudánban19:05 Németország megmenekült: mégsem kell a szegény fiataloknak horogkereszt alakú körhintán szórakozniuk18:38 Szurkolók vonultak a kutyakínzó nő tanyájához, de rendőreink éberek voltak18:18 "Meghalt" az első gleccser Izlandon17:35 Pokolgép robbant Észak-Írországban, rendőrök voltak a célpontok16:55 Több mint 400 kurdot vettek őrizetbe Törökországban16:07 Seehofernek csak most tűnt fel, hogy Szíriába járnak nyaralni az "üldözött menekültek"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Jogsértő volt a "Magyar Dakar" engedélye (+ határozat)

Reklám

Hírportálunk elsőként, már az ámokfutás megkezdése előtt egy nappal terjedelmes cikket közölt a várható természeti károkról. A később kiszabott 57 millió forintos táborfalvai, valamint a 75 millió forintos várpalotai természetvédelmi bírság is minket igazolt.
Levegő Munkacsoport, 2009. július 7.: A Pest Megyei Bíróság hatályon kívül helyezte a „Magyar Dakarként” elhíresült Közép-Európa Rali Táborfalvai-lőtéren tartott futamának természetvédelmi engedélyét. A számos védett növény- és állatfaj életteréül szolgáló Natura 2000 területen 2008 áprilisában tartott versenyt a környezetvédelmi hatóság első és másodfokon is engedélyezte. A határozatot a Levegő Munkacsoport és négy további környezet- és természetvédő civil szervezet bíróságon támadta meg.
A bíróság igazat adott a civileknek abban, hogy a védett területen átgázoló futamra engedélyt adó határozat jogszabálysértően minősítette jelentéktelen hatásúnak a futamot, megfelelő vizsgálat lefolytatása és valamennyi körülmény alapos mérlegelése nélkül, figyelmen kívül hagyva a terület érzékenységét és természeti értékeit. A hatósági határozat ráadásul arra biztatta a szervezőt, hogy beszélje rá az eljárásban résztvevő civil szervezeteket: mondjanak le a fellebbezési jogukról. Így ugyanis nem kell bevárnia, hogy az engedély jogerőre emelkedjen, és a ralit e nélkül is szabályosan megtarthatja. Ezzel a felügyelőség megsértette a tisztességes eljárás követelményét is.
Az elsősorban elvi jelentőségű ítélet rávilágít a hatóságnak arra a sokszor tapasztalható hibás gyakorlatára, amellyel érdemi vizsgálat és mérlegelés nélkül engedélyez komoly környezeti-természeti károkat okozó tevékenységeket. Nem véletlen, hogy a futam kapcsán természetkárosítás miatt büntetőeljárás, valamint közigazgatási bírságolási eljárás is folyamatban van. A körültekintőbb és szigorúbb engedélyezési gyakorlat kialakítása, ami megelőzné a károkat, jóval hatékonyabb megoldás lenne valamennyi érintett, de leginkább környezetünk számára. A bíróság ítélete jogerős, a részletes írásbeli indokolás a következő hetekben várható. 
Arra sajnos még egy darabig várnunk kell, hogy a főszervező Szalay Balázs sittre kerüljön, mivel a Dabas Városi Ügyészség határozata szerint, a védett, ill. fokozottan védett növényekben összesen 130.310.000,-Ft kár keletkezett, de a bűncselekmény elkövetőjének kiléte nem állapítható meg. A határozatot ajánljuk mindenkinek olvasásra, mert e könnyen érthető példán keresztül bárki bepillantást nyerhet, hogy az igazságszolgáltatás fizetett bérencei miként mossák tisztára politika bűnözőinket.
Kuruc.info


Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready