Alább olvasható a Beol híre:
Harmincketten tettek idén állampolgársági esküt vagy fogadalmat Békéscsabán. Köztük idén utolsóként kedden Somboro Amore Gaston. A tízéves kisfiú az afrikai Maliban született, egészen márciusig édesanyjával és hét testvérével élt egy fedél alatt.



— Egy tizennégy esztendős rokon gyermeken szerettünk volna segíteni, aki elvesztette szüleit a háborúban. Ám örökbefogadásba életkora miatt komoly akadályokba ütközött — mesélt az előzményekről Gaston nevelőanyja, aki tanárként dolgozik Békéscsabán és maga is két leánygyermekkel büszkélkedhet. Elmondta, ezután döntöttek úgy, hogy geofizikusként dolgozó férje unokahúgának gyermekét veszik magukhoz.
Gaston végül március közepén érkezett hazánkba, és az eltelt hónapok alatt zökkenőmentesen beilleszkedett. Olyan jól beszél magyarul, hogy már egy békéscsabai általános iskolában tanul. A kisfiú imád sportolni és előszeretettel bütyköl elemmel működő tárgyakat. Édesanyjától sem szakadt el teljesen, nevelőszülei vállalták, hogy évente több alkalommal közösen meglátogatják családját a gyermek szülőfalujában, Bandiagarában. A kisfiút egyébként rekordidő, három hónap alatt honosították, az eljárást lezáró esküt kedden tette le Vantara Gyula, Békéscsaba (fideszes - a szerk.) polgármestere előtt.