A világ legnormálisabb, legélhetőbb országában, Finnországban, ahol – vidéken – a mai napig az a szokás, hogy az emberek (nagyon helyesen!) egyszerűen lelövik a bűnözésen kapott cigányokat, a jelenleg 15,4%-on álló (legújabb közvélemény-kutatási eredmények ITT), és folyamatosan tovább erősödő, a(z egyik) kormánypárt, a Kokoomus szerint a jövő évi választásokon simán 35%-ot hozó Perussuomalaiset fő, kb. Vona Gábor-szintű ideológusát, húzóemberét, Jussi Halla-aho-t, most amiatt támadják balliberális ellenfelei, mert a Suomen Sisu nyíltan náci szervezet vezetőjére való szavazásra buzdít.

Ennyit arról, hogy Finnországban mit lehet és mit nem, meg hogy a „náci” Jobbik kilóg Európából. Hiszen a finn radikálisok nagy reménysége, a Perussuomalaiset is nyíltan náci-szimpatizáns... Ennyit a balliberálisok „Jobbik = kitaszított pária”-hazugságairól.

(Kapcsolódó fórum ITT; Google Translate-”fordítás” ITT; pár nem lefordított szó: „Vituttaako hyysäri?” - „Szar ügy, másságvédőkém, mi?”; „Tupauunoa” - „”hathuszas” bunkó Perussuomalaiset-szavazó”, „hommataustaisen/set” - a Homma.org-ra [radikális finn fórum] írkáló ember; „sisutaustaiset” - a Suomen Sisu tagja stb.)