Tegnap esti cikkünkben már tárgyaltuk, a balliberális oldal aznap mekkora öngólt lőtt az egész nap tartó Gyöngyöspata-hisztériakeltéssel, nácizással.

A mai Magyar Nemzetből kiderül (a cikk, mint mindig, csak és kizárólag nálunk olvasható a neten, mivel saját szkennelésű), hogy a motorosok kisgyerekek voltak, akik gyerekmotorokon „robogtak”. Ezeket az ártatlan csöppségeket nevezték ki a cigók nácigárdistáknak, és emiatt uszítottak, Jobbikoztak, Gárdáztak egész álló nap a mellettük álló, rajvédő sajtótermékek...

Apropó, Magyar Nemzet, ill. a többi, papír alapú napilap. Tudják, mennyit foglalkozott a témával a balliberális-rajvédő Népszabadság papírverziója? Nem? Egy büdös szót sem említett. Ekkora (számukra nézve) buktákról valahogy mindig „elfelejtenek” beszámolni – a korrektség jegyében, ugyebár. (Ahogy pl. az elmúlt héten a fideszes sajtótermékekben viszonylag bő lére eresztve tárgyalt Képíró-buktáról, ill. az Ernő utcai, természetesen cigányok által elkövetett gyilkosságról sem szólt egy büdös szót sem a lap [konkrétumok ITT].)

Bezzeg ha cigányt kell sajnáltatni, arra ugyanott mindig van hely. Szombaton például egy majdnem teljes oldalas anyagban (Ez a hétköznapi Hétes) méltatták Bódis Kriszta Hétesen végzett munkáját és hullajtottak krokodilkönnyeket a szegín kirekesztett romákokért. Talán mondanunk sem kell, hogy az anyagban arról nem esett egy büdös szó sem, hogy ezek a galamblelkű hétesi szegínromákok milyen vadállatias módon gyilkolták meg a köztük élő utolsó magyart, Solymosi nénit.

Ahogy arról sem, hogy Bódis milyen módon lopja az áramot a táboraihoz. Kis védencei apróbb „stiklijeiről” nem is beszélve. Pl. említi a cikk, hogy 15 évvel ezelőttig volt közvilágítás, de utána nem. Mindezt a következő patetikus-drámai hangon adja elő: „Tizenöt év sötétség után újra van közvilágítás. (Próbáljuk elképzelni: 15 év sötétség.)” Komolyan mondom, már csak a "valahol megint felsír egy gyerek” (elhíresült zsIndex-cigánysajnáltatós, azóta szállóigévé vált cikklezárás ITT) hiányzik... Azt, természetesen, nem teszi hozzá, hogy azért nem volt közvilágítás, mert a cigók ellopták a kábeleket... Nem, ők tökéletesek, csak mi, nácifasisztarasszista kirekesztő többségiek vagyunk az okai annak, hogy úgy élnek, ahogy.

A szombati másik, immár teljes oldalas népszabós cigánysajnáltató, a valósággal köszönő viszonyban nem levő anyagra (A rettenetes hírű szelíd lakótelep) valószínűleg később konkrétan is kitérünk, amikorra sikerül kiderítenünk, hogy valóban azt nyilatkozta-e a benne (állítólag) idézett jobbikos politikus, amit.

Nos, ilyen könnyhullatásra mindig van hely a Népszabóban. Arra viszont soha nincs, ha a balliberális oldalnak kellemetlen hírekről, „buktákról”, történésekről kell beszámolni – ahogy most a patai rémhírekről és kőkemény cigó/antifa-buktáról...

No, vissza a fő témára, a Magyar Nemzet cikke:

Gyermeknapi riogatás
Gyöngyöspatán megjelent kopasz nácikról szóló álhírek bukkantak fel az interneten

Gyöngyöspatán ismét megjelentek a motorosok és a kopasz nácik - terjedt futótűzként tegnap a hír az interneten. A valóság ezzel szemben az, hogy az önkormányzat által szervezett gyermeknapi program során a sportpályán ülhettek fel a legkisebbek úgynevezett chopper motorokra, és utazhattak néhány kört.


Gyöngyöspatát ellepték a nácik, újra... most találkoztam vagy 50-60 tarkopasz, fekete ruhás, 100 kilós nácival — jelent meg a hír a Százezren Gyöngyös patáért elnevezésű Facebook-csoport üzenőfalán.  A szerző hozzátette: a falu elején találkozott kétszáz motorossal is, akik zászlókkal és egyebekkel voltak felszerelkezve. Állítása szerint a rendőrök figyelmeztették a helyi cigányokat, hogy maradjanak házukban, ne menjenek ki az utcára.

„Gyöngyöspatán újból próbálkoznak a nácik!" — írta egy másik hozzászóló, akit állítása szerint ugyancsak megkerestek a rendőrök, és vele azt közölték: ne féljenek, ha alakokat látnak a Kecskekőn (a falu melletti dombon), ők csak természetvédők, akik túráznak. — Most féljünk vagy ne féljünk, ez itt a kérdés — fogalmazott. Az Origo.hu nem hivatalos forrásból úgy értesült, egy dunántúli természetbarát-egyesület szervezett túrát Gyöngyöspata külterületére.

A nácik grasszálásáról szóló bejegyzéseket több médium is átvette, ám a hír kacsának bizonyult, illetve részigazságokon alapult. Matalik Ferencné alpolgármester szerint ugyanis az önkormányzat rendezte gyermeknap egyik betétprogramjaként motoroztatták meg a legkisebbeket pár chopperrel a sportpályán, amely a cigánysorhoz képest a falu ellentétes oldalán fekszik. — Nem bocsátkozom találgatásokba, de úgy tűnik, valakiknek érdekükben áll, hogy a falu a címlapon szerepeljen, de abbahagyhatnák már, és kereshetnének végre más célpontot — fakadt ki az alpolgármester. A Jobbik megteszi a rémhíreket terjesztő médiumokkal szemben a megfelelő lépéseket. Ezt a megüresedett polgármesteri címért induló jobbikos Juhász Oszkár kampányát irányító Pichler Gábor György mondta. Ő is badarságnak minősítette az interneten kerengő híreket. (A polgármesteri székért egyébként indul Matalik Ferencné alpolgármester is.)

Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője szintén fals információnak titulálta a motorosok tömeges felvonulását, és cáfolta, hogy a roma lakosságot arra szólították volna fel, maradjanak otthonukban.

Keretes anyag: DISZKRIMINÁCIÓ?
A kormányzati intézkedésekkel a kabinet faji alapon diszkriminál - mondta Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese. Utalt a kormány és az Országos Roma Önkormányzat között a közelmúltban kötött megállapodásra, amely célul tűzi ki, hogy 2015-ig legalább százezer munkanélküli roma kapjon munkát (MTI)