Talán még emlékeznek rá olvasóink, hogyan tiltotta ki a Magyarok Világszövetségének elnöke a kiváló antiszemita filmalkotást az MVSZ székházából. (Ha nem,
itt olvashatnak róla bővebben, kapcsolódó: Lipusz Zsolt: felháborító, ami Jud Süss-ügyben történik!)
Most pedig a Világszövetség sajtóosztálya közleményben szörnyülködik, amiért a bíróság nem nekik adott igazat, s nem méltányolták, hogy elhatárolódtak a "hitleri Németország legkeményebb, zsidóellenes propagandafilmjétől"...
Az is kiderül, hogy ez az ítélet "árt súlyosan Magyarország megítélésének", nem pedig az Orbán-kormány.
Alább olvasható az enyhén szólva furcsa közleményük, mely már címében azzal riogat, hogy "kötelező az antiszemitizmus Magyarországon" (mi érdekes módon valamiért ennek éppen az ellenkezőjét érezzük), s mely akár a TASZ aláírásával is megjelenhetett volna:
 
Kötelező antiszemitizmus Magyarországon? - II.
Vannak, akik az Orbán-kormányt okolják a Magyarországot érő külföldi politikai támadások miatt. Hogy ez mennyire nincs így, bizonyítja az a magyarországi bírói ítélet is, amely szerint a hitleri Németország legkeményebb, zsidóellenes propagandafilmje nem rendelkezik „ideológiai tartalommal”, és nyilvános vetítése Magyarországon nem számít „politikai rendezvénynek”. Sajtószolgálatunk az eseményről már hírt adott: http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110301_antiszemitizmus.html
A Magyarok Világszövetségének elnöke 2008 tavaszán rendkívüli felmondással menesztette az MVSZ tulajdonában levő Pax Pannoniae Kft. akkori ügyvezetőjét, amikor az, súlyosan megszegve írásba foglalt munkaköri kötelességét, az MVSZ elnökének előzetes tájékoztatása és engedélyének kikérése nélkül leszerződte a hitleri Németország első számú zsidóellenes propagandafilmje, a Jud Süß vetítését.
A budapesti munkaügyi bíróság ugyan elismerte, hogy a munkáltató mindenben a hatályos törvények szerint járt el, ám úgy vélte, hogy az ominózus film nem rendelkezne ideológiai tartalommal, és nyilvános vetítése nem számítana „köztudomásúan politikai témájú rendezvénynek”. Ezért a film vetítését letiltó céget közel négymillió forintos „kárpótlás” megfizetésére kötelezte a nem jogerős ítélet.
A hír bejárta az európai sajtót. Az a hír, hogy Magyarországon a bíróság forint milliókkal sújtja azt, aki megtiltja a hitleri Németország zsidóellenes propagandafilmjének vetítését, és meneszti a vetítést súlyos szabálysértéssel leszerződő beosztottját – címoldalt követelt, és súlyosan ártott Magyarország megítélésének.
A Magyarok Világszövetsége fellebbezett az első fokú ítélet ellen. A másodfokú tárgyalásra a Fővárosi Törvényszéken holnap, február 24-én, 8 óra 30 perckor kerül sor, a Markó u. 27. II. em. 3. sz. alatt. A Magyarok Világszövetségének cégét, a Pax Pannoniae Kft-t az MVSZ Párizsban élő tisztségviselője, dr. Léh Tibor, európai közösségi jogász képviseli.
Bár közvetlenül nem érintett, a tárgyaláson várhatóan megjelenik a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós is.
Budapest, 2012. február 23.
MVSZ Sajtószolgálat
 
Frissítés: Hiába kísérelte meg az MVSZ a balliberális erőket megszégyenítő módon útját állni a "legvadabb antiszemitizmus akadálytalan terjesztésének", a Fővárosi Törvényszék sem volt hajlandó méltányolni antifasiszta harcukat. Kimondta, hogy ennek jegyében nem lehet embereket kirúgni állásukból, sőt duplájára emelte a kártérítés összegét. Az MVSZ szerint ezért "hatalmas pofon" vár Magyarországra, mert ez világméretű botrány. Szerintünk meg - érdemeik elismerése mellett - a Stockholm-szindrómájuk az.
Alább olvasható a legújabb közleményük:
Világméretű botrány - A Jud Süß nyilvános vetítése Magyarországon nem számít politikai eseménynek
Alighanem újabb hatalmas pofont kap Magyarország azért, mert a Fővárosi Törvényszék mai ítéletében immár jogerősen kimondta, hogy a hitleri Németország legélesebb zsidóellenes propagandafilmjének vetítése nem ok arra, hogy a film vetítését súlyos munkahelyi kötelezettségszegéssel leszerződő alkalmazottat menesszék. A mai tárgyaláson a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a Munkaügyi Bíróság korábbi döntését, amely kétéves tárgyalássorozat eredményeként megállapította, hogy a Jud Süß című film vetítésének szabálytalan leszerződése nem ok a szabálytalankodó menesztésére.
Patrubány Miklóst, az MVSZ elnökét Dr. Horkovics-Kováts János, az MVSZ Elnökségének Németországban élő tagja riasztotta aggódva azért, hogy a világhálón meghirdették a Jud Süß című film vetítését a Magyarok Világszövetsége székházában. Az MVSZ elnöke, akit saját cége, a Pax Pannoniae Kft. akkori ügyvezetője, írásba foglalt kötelességét megszegve sem nem tájékoztatott, és engedélyét sem kérte ki e politikailag nyilvánvalóan kényes ügyben, még aznap felmondott a szabálytalankodó ügyvezetőnek.
Mai ítéletével a Fővárosi Törvényszék megduplázta a tétet, és arra kötelezte a Pax Pannoniae Kft-t, hogy az első fokon megítélt összeg kétszeresét, azaz mintegy 8 millió Ft-ot fizessen a Jud Süß film-vetítés miatt menesztett ügyvezetőnek. Tehát ekkora összeggel sújtja ma Magyarországon a bíróság azt, aki nem járul hozzá a legvadabb antiszemitizmus akadálytalan terjesztéséhez. Világméretű botrány.
A Magyarok Világszövetsége az ügyet felülvizsgálati kérelemmel a Kúria elé terjeszti, és szükség esetén Strasbourgba viszi.
MVSZ Sajtószolgálat