Súlyos sérülésekkel kórházba került Szakály Gábor szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő; az esetről két szombathelyi internetes oldal is hírt adott vasárnap, a sérülés okáról azonban egymástól eltérően számoltak be.
Az MTI Vas megyei tudósítója vasárnap este telefonon többször is kereste a képviselőt, de nem sikerült elérnie. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást.
A Nyugat.hu eddig hivatalosan meg nem erősített információja szerint a képviselő szombat éjszaka egy szórakozóhely előtt kirobbant verekedésbe keveredett, amelynek áldozata lett. A hírportál cikke szerint Szakály Gábornak az állkapcsa és karja is eltört.
A Frisss.hu viszont - szintén egy szemtanú elmondása alapján - úgy tudja, hogy a képviselő a szórakozóhelyről kilépve átkarolta a nála jóval magasabb ismerősét, aki véletlenül a földre rántotta a politikust. Szakály az esés következtében felkarcsont törést szenvedett, ezért kórházba szállították és megműtötték. A portál egy olyan fényképet mellékelt rövid írásához, amelyen a kórházi ágyában fekvő képviselő arca láthatóan sértetlen.
A Nyugat.hu emlékeztetett arra, hogy Szakály Gábornak öt évvel ezelőtt volt egy hasonló ügye az európai parlamenti választások kampányában, amikor plakátragasztás közben az egyik MSZP-s aktivistával verekedett össze. Garázdaság és testi sértés miatt vádat emeltek ellene, a bíróság pedig másodfokon próbára bocsátotta. (A 2010 októberében született jogerős ítélet egy évi próbaidőről rendelkezett, amelynek hatálya tavaly októberben lejárt.)
(MTI)
Kapcsolódó: