Vona Gábor, a Jobbik elnöke lakossági fórumot tartott a Vas megyei Celldömölk városában. A pártelnök sajtótájékoztatón bejelentette, hogy Kurucz Attila, Kemenessömjén polgármestere belépett a Jobbikba, s ezután a párt színeiben folytatja közéleti tevékenységét.

Kurucz Attila
Kurucz Attila, a Celldömölki kistérségben levő Kemenessömjén polgármestere ezután a Jobbik politikusaként látja el falujának polgármesteri teendőit – jelentette be nem sokkal ezelőtt a sajtó képviselőinek Vona Gábor, a párt országos elnöke Celldömölkön a városban tartandó lakossági fóruma előtti percekben. A sajtótájékoztatón megjelent Kurucz Attila is, aki megindokolta elhatározásának okait és röviden beszélt az előtte álló feladatokról.
Az eddig független indulóként kétszer is, előbb a 2007-es időközi-, majd a 2010-es helyhatósági választásokon polgármesternek választott Kurucz Attila legfőbb polgármesteri teendőjének az elődje által fölhalmozott hiteladósság lefaragását, a falu gazdasági életének élénkítését és a foglalkoztatottság növelését tartja. A manapság közel 800 lelket számláló, színmagyar lakosságú Vas megyei Kemenessömjénben élt 1799 és 1804 között a közeli Egyházashetyén született nagy költő, Berzsenyi Dániel, a nevezetes Dani uraság.
Hering J. - Kuruc.info