„Egy fiatal lány brutális meggyilkolását, tragikus halálát a jobb- és a szélsőjobboldalon egyesek arra használják ki, hogy követeljék a halálbüntetés visszaállítását, és szítsák a cigánysággal szembeni gyűlöletet” – szörnyülködik a hitgyülis tévének küldött közleményében a Demokratikus Koalíció.
„Mindannyian néma döbbenettel értesültünk arról, milyen megmagyarázhatatlanul értelmetlen módon ért véget egy fiatal és ígéretes élet. Bándy Kata halála mindannyiunk mély gyásza. Gyilkosa meg fogja kapni megérdemelt büntetését. A gyász, a fájdalom, a felháborodás és a tehetetlen düh azonban senkit sem jogosít fel arra, hogy egyetlen ember gyalázatos és elvetemült bűntette miatt aljas indulatokat szítson. Magyarországon nem lehet visszaállítani a halálbüntetést, hiszen ez ellentétes lenne az Alkotmánybíróság érvényben levő határozatával és nemzetközi kötelezettségeivel” – szögezi le a magyarellenes párt.
„A gyilkos roma származása miatt senki sem bélyegezheti meg a magyarországi cigányságot. Semmi, egyetlen, még oly borzalmas bűncselekmény sem indokolhatja a cigányellenes hangulat további szítását, a magyarországi cigányság becstelen megbélyegzését” – nyilatkoztatta ki a DK.
(ATV korrigálva)