Alább olvasható a levele:
Kedves Szerkesztőség!
Végső elkeseredésemben fordulok Önökhöz! B. Nagy Mariannának hívnak. 29 éves vagyok. Táborfalván élek a férjemmel és két gyermekemmel. A kisebbik gyermekem, Kamilla 3 és fél éves. Sajnos genetikai betegséggel született. Rett-szindrómás. Ez a betegség az idegrendszer megfelelő működését gátolja.
Zoom
Másfél éves koráig úgy tűnt, hogy minden rendben van. De aztán megállt a fejlődésben. Mára már a megtanult képességeit is fokozatosan kezdi elveszíteni. Nem beszél, nem tudja használni a kezét. A járása is egyre bizonytalanabb. Nyelési gondokkal küzd, és súlyosan értelmi fogyatékos. Sajnos ezt a betegséget gyógyítani vagy kezelni nem tudják. De a tapasztalatok azt mutatják, hogy a leépülés mértékét és annak gyorsaságát lassítani lehet.
Kamillát tavaly több fajta fejlesztésre és terápiára hordtuk. Járt lovas terápiára, gyógyúszásra, Dévényre. A lakóhelyünkön nincs speciális óvoda, ezért minden nap el kell vinnünk a számára megfelelő oviba, ami 35 km-re van tőlünk.
Elkezdtünk használni egy terápiás készüléket is, de sajnos februárban vissza kell adnunk. A havi bérleti díja 65 000 Ft./ hó. Nem tudjuk tovább fizetni. Olvastam, hogy már másoknak is tudtak segíteni az olvasóikon keresztül. Ezért meg szeretném kérni Önöket, hogy tegyék közzé levelemet. Hátha valaki tud nekünk segíteni.
Nagyon szépen megkérek mindenkit, hogy akinek esetleg van lehetősége, és módjában áll, az segítsen nekünk, hogy továbbra is tudjuk fejleszteni a kislányunkat, hogy minél tovább élhessen egy jobb minőségű, aktív, boldogabb életet. Telefonszámom: 06 70 395-4018.
Előre is nagyon köszönöm,
üdvözlettel:
Marianna
(A kislány betegségét igazoló orvosi papírok a szerkesztőségben vannak. Ha valaki szeretné támogatni a családot, számlákkal is tudják igazolni, hogy milyen kezelésekre költenek.)
Frissítés: mint kiderült, az édesanya rossza adatokat adott meg, alább a helyes változat...
Számlatulajdonos: Báder-Nagy Marianna
SWIFT kód: TAKBHUHBXXX
IBAN: HU06 6550 0013 0005 0026 6100 002
Szàmlaszàm: 65500013-00050026-61000002