Olvasónk története:
Minap kedves ismerősöm keresett meg egy hihetetlennek tűnő, ám mégis igaz történettel. Mint azt tudjuk, Keszthely az ország egyik gyöngyszeme, ékszerdoboza. Volt. Mára teljesen tönkretették, leépítették, eladták.
Önkormányzatok sora tett tanúbizonyságot alkalmatlanságáról, a turizmushoz hozzá nem értéséről, holott a város és a térség adottságait egy turisztika szakon végzős egyetemista is tökéletesen ismeri és ki tudná használni.
Hagyjuk most az érdekes módon hirtelen felújított partszakasszal rendelkező és pályáztatás nélkül eladott Főnix kikötőt. Hagyjuk az elmutyizott és tökéletesen felesleges Fő teret. Hagyjuk a város teljesen tönkretett közlekedését, a multinacionális cégek által üzemeltetett áruházakhoz vezető, közpénzen épített utakat. Hagyjuk a lezüllesztett Festetics-kastélyt, mely az ország harmadik leglátogatottabb múzeumából mára (alig 3 év alatt) egy poros, gazos kísértetkastéllyá vált a "szakmai" vezetésnek köszönhetően. Hagyjuk a Festetics család mauzóleumát, amelyet az elmúlt N+1 év városvezetése méltatlanul enyészet martalékául hagyott. Van itt kérem sokkal nagyobb gond is, amire az önkormányzat parkolási társulása - hála a lelkiismeretes parkolóőröknek - árgus szemekkel figyel.

Természetesen a parkolási díjjal bliccelőkről van szó. Történetünk főhőse a belváros legbelsőbb zónájába váltja meg havonta 6270 forintért a parkolási engedélyt. Hosszú hónapok óta. Magyarul a gépkocsi, a rendszám, minden a rendszerben található legalább fél éve. Néhány nappal ezelőtt meghökkenve tapasztalta, hogy a teljesen jól láthatóan elhelyezett, érvényes parkolási "matrica" ellenére megbüntették. Mondván, hogy "a bérletet nem ellenőrizhető módon helyezte el".

Nos, ahogy a képeken tökéletesen látszik, ennél "ellenőrizhetőbben" nehéz egy ilyen engedélyt elhelyezni. Joggal merül fel az emberben a kérdés, mennyire humánus az az önkormányzat, amelyik vakokat és gyengénlátókat alkalmaz parkolóőrnek - ami önmagában igen szép gesztus a fogyatékosok irányába -, illetve hogy ugyanezen vakok és gyengénlátók hogyan ismerik fel, hogyan látják a helyi oligarchák, az önkormányzat farizeusai, az utazásiiroda-tulajdonosok, a szállodások rendszámait, akik évtizedek óta ingyen parkolnak városszerte. No és a zsebbe fizetők rendszámait? Mondjuk az is igaz, azok nagyobb betűvel írattattak!