Az eset a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában történt. Olvasónk levele:
Óra volt éppen az iskola második osztályában, a tanárnak valamiért ki kellett mennie. Amint kilépett az ajtón, felállt három cigánygyerek, hátrament a teremben. Lehúzták a nadrágjukat, és röhögve játszani kezdtek a purdégyártóikkal. Mikor hallották, hogy jön vissza a tanár, gyorsan a helyükre ültek, de a többi gyerek szólt neki a történtekről. A tanár azonnal a tábla elé rendelte a cigány kölyköket, és jól leszidta őket, mondván, ha ilyen még egyszer előfordul, ő húzza le a gatyájukat az iskola előtt.

Aztán jött valamilyen iskolai esemény. A terem felé haladva két cigánygyerek megfogta egymás kezét, és a nyolcéves lányom lába közé tették összefogott markukat, majd nekiálltak a lányomat csúfolni. (A cigányok természetesen túlkorosak voltak néhány bukásnak köszönhetően.) Ő sírva jött haza, zokogva mesélte a történteket.
Én persze elmentem az iskolába, megvártam a férgeket és leordítottam a fejüket. Beígértem, hogy ha csak rá mernek nézni a lányomra, mind a kettő megbánja. Végig kussoltak, majd kimentek. Mikor megérkezett a tanár, neki is elmondtam, mi történt, azaz hogy a cigány kölykök konkrétan a lányom alá nyúltak. A tanár azt mondta, ők mennek az igazgatóhoz, én pedig verjem meg alaposan a kölyköket, mert ők ezt nem tehetik meg. Na, közöltem, ha ők mennek az igazgatóhoz, én is velük tartok, szóval csak szóljanak. Eddig nem szóltak. Azt, hogy szeptembertől másik iskolába viszem a gyereket, már eldöntött tény, hiszen ez már nem az első ilyen alkalom volt.
Délután ismét bementem az iskolába. Az osztályfőnök, a két cigány, az egyik anyja, meg egy tanár volt az irodában. Az igazgató a szomszéd szobában ült, át sem jött. A rajkó bevallotta, hogy alányúlt a lányomnak, így mind a ketten kaptak egy-egy osztályfőnöki figyelmeztetést. Ennyi!
Az egyik szülő még arra is megkért, ne nagyon híreszteljem az esetet a városban. Naná, hogy azóta akinek csak tudom, elmondom. A gyereket pedig átviszem egy másik iskolába, ahol nem pátyolgatják a cigányokat.
Addig is szeretném, ha a hír eljutna a Kuruc.infóra, hogy minél többen lássák, mert itt senki nem áll mellém. Mindenki lapít, vagy ezeket a semmirekellőket pátyolgatja.