Alább olvasható a levele:
Jó napot kívánok! Körmendy Dezső vagyok, egy Devecserben élő 23 éves családfő.
Sajnos idén július 23-án a hajnali órákban villám vágott a tetőnkbe. Szétrobbantotta a központi kéményünket, és vele a tetőnk egy részét, valamit tönkretette az elektromos háztartási gépeinket. Jelenleg a tetőt lefóliáztuk és a padlásteret is, de már ázik át. Fűtési lehetőségünk sajnos nincsen, csak annyi, amennyit egy kiskályha enged, mivel a vegyes tüzelésű kazánunknak a szivattyúrésze és a központi kéménye tönkrement, így nagyon hideg van a házban.
Zoom
Öten élünk a házban: édesanyám, nagyon beteg nagymamám és a tejallergiás egyéves kislányom, valamint a gyesen lévő feleségem. Van biztosításunk, de sajnos a biztosító húzza-halasztja a dolgot, és már nagyon bejöttek a hidegek, és nagyon fázunk, mert nem tudjunk átfűteni a házunkat.
Bármilyen segítséget elfogadnánk, mivel az egész tetőt újra kellene rakni, és a főkéményt is, ami négymillió forintba kerül. (A szalufák és a fagerendák is megsérültek, így az egész tetőt újra kell rakni, a helyi vállalkozó szerint a tető nem fogja megtartani a hó súlyát a szalufák sérülései miatt, és be fog rogyni, szakadni).
Zoom
Szeretném kérni az embereket, aki tud segíteni, az segítsen. A nagymámnak már kiment a temetésre félretett pénze is, hogy legyen legalább villanyunk, de a többire sajnos nem futja, mert édesanyám ápolásin van a nagymamámmal, én pedig közfoglalkoztatott vagyok, nem tudok elhelyezkedni jobb helyre, mert szintén beteg vagyok, asztmás és csontbetegségem van, így nem tudok nehéz fizikai munkát végezni.
Internetes munkám a villámcsapás következtében megszűnt, mert 1 hónapig nem volt villany, így az a kereseti forrás a családnak szintén kiesett. Kaptam kölcsön egy számítógépet (a sajátom tönkrement a villámcsapás következtében), jelenleg arról tudok dolgozgatni, hogy még egy kis mellékes legyen, hogy meglegyen a megélhetés, de ezt a gépet sem örökbe kaptam.
Zoom
Már nem tudom, hogy mitévő legyek, mert nem tudom, hogy hogyan tovább. Szeretném az emberek segítségét kérni és támogatását a nagymamám, a kislányom, az édesanyám és a feleségem nevében. Már csak az emberek jóindulatában bízunk. Aminek örülnénk, azok az elektromos berendezési tárgyak, hűtő, mosógép és egy számítógép vagy egy régebbi fajta laptop, amin véglegesen és bátran dolgozhatok. Anyagi támogatást is megköszönnénk, mert szükségünk lenne a tető és a kémény javítására sürgősen, mert már a fagyok lassan ideérnek, és azt a négymillió forintos (tető-újrarakási költséget és kémény-újrarakási költséget) nem tudom előteremteni a családomnak sehogy.
Kérem a jó szándékú embereket, hogy akik megtehetik, segítsenek a családomnak, hogy ne fagyjunk meg a télen, és meleg legyen majd az ünnepeken. Aki csak pár száz forinttal tud segíteni, azt is megköszönöm.
Elérhetőségeim:
Telefon: 30/651-9029
Lakcím: 8460 Devecser, Hársfa utca 74
Számlaszámom:
Körmendy Dezső, K&H bank: 10400810-86767067-52551003
Külföldi utaláshoz kellő adatok:
Nemzetközi számlaszám (IBAN ): HU771040 0810 8676 7067 5255 1003
SWIFT/BIC kód : OKHBHUHB
Chips Univ Id.: 295491 (Additional Routing codes)
Külföldi átutalásoknál a Bank központi címét kell megadni: H-1095, Budapest, Lechner Ödön fasor 9.
Köszönöm szívből a segítséget mindenkinek.
Tisztelettel,
Körmendy Dezső
Frissítés: Eddig 405 ezer forint gyűlt össze olvasóink jóvoltából
Szeretném megköszönni az adakozók eddigi segítséget! A biztosító fizetett a napokban 900 ezer forintot, a jószívű embereknek köszönhetően pedig összegyűlt 405 ezer forint. Találtunk egy rendes vállalkozót, aki a tetőt megjavítaná 2 millió forintért (fele áron, mint egy korábbi árajánlat szerint), de ahhoz szükséges lenne még 500 ezer forint, így szeretnénk kérni az emberek segítségét továbbra is!
Tisztelettel,
Körmendy Dezső