Sziasztok, kurucok!
Hogy mennyire nem egyedi eset a Fidesz-cigány mutyi a kopogtatócédulákkal, azt én is tanúsíthatom.
Egyedül tartom el a családomat, ezért nem adom meg sem a nevemet, sem a kerületeket, ahol a dolgok történtek. Szervizesként dolgozom. Fénymásolók, nyomtatók, egyebek.
Csupa fideszes önkormányzat, sok szar gép, amit már évekkel ezelőtt újra kellett volna cserélni, de nincs pénz rá.
A dolgozók szerint csak a politikusoknak és haverjaiknak van pénz. Évek óta bérstop van, viszont nincs ruhapénz és nincs ebédjegy. (A közszolgák nem minisztériumi osztályvezetők, akiknek a jövedelmével példálóznak a TelAviv2-n.)
A héten, akármelyik helyre mentem, mindenhol ott volt pár kinyalt cigányfőnök. Egyik helyen azt dumálták kifelé jövet, hogy többet kellett volna kérni. A másik helyen hosszabb szerelésem volt, ott bevonultak mellettem az irodába, de nyitva hagyták az ajtót, mert az egyik cigány még nem jött meg. Ettől függetlenül elkezdték az alkudozást, hogy a Fidesz-aktivisták vigyék kocsival szavazni a cigókat, meg toljon valami "aprópénzt" a kerület valami cigány alapítványnak. Eddig hallottam, mert megjött a hiányzó kormos egy 2 kilós aranylánccal a nyakában. Biztos beosztotta a segélyt rendesen.
Aznap későn értem az utolsó helyre. A fásult titkárnő már kabátban várt, de nem tetette át másnapra a javítást, mert "nagyüzem van", ahogy mondta. Szétkaptam a fénymásolót, frankón beleszakítottak egy elakadt papírt. Kiszedés közben láttam, hogy a lap tetejének ép részén az áll, hogy "ajánló". Alatta meg szép sorban cigó nevek címmel, személyi számmal.
A kivett lapot letettem az asztalra, és elkezdtem összecsukni a gépet. Valami zúgást hallottam a hátam mögül. Az iratmegsemmisítő volt.
Lehet, hogy hülye vagyok, de szerintem ez az "ajánló" nem a tehetséges roma fiatalok zenei képzésére készült.
Szebb jövőt!