2019. február 23., szombat, Alfréd, Szemere napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban15:47 Szintén családtámogatási programmal kampányol a lengyel kormánypárt - a fiataloknak és a nyugdíjasoknak ís ígérnek
24 óra legolvasottabbjai

Jó és szép ::

Gárda-egyenruhában vett részt az EP alakuló ülésén Szegedi Csanád

A Magyar Gárda egyenruhájában vett részt Szegedi Csanád, a Jobbik képviselője az Európai Parlament alakuló plenáris ülésén Strasbourgban.

Kép: MTI/AP

Az MTI-nek nyilatkozva az EP-képviselő elmondta, hogy öltözete határozott kiállást jelképezett a Magyar Gárda mellett, amelynek feloszlatását nehezen tudja elfogadni, és amelynek újjáalakításánál is jelen volt.
"Bűncselekményt a Magyar Gárda soha nem követett el... Tagjai már annyi mindent tettek Magyarországért, hogy mi, EP-képviselők igazán megtehetjük azt, hogy kiálljunk a Gárdáért" - fogalmazott.
Hozzátette: szeretett volna új színt hozni az EP-be is a magyar népviselet alapelemeit hordozó öltözékkel. Jelezte, hogy ez utóbbit képviselte a Jobbik másik két EP-képviselője is, hiszen Balczó Zoltán sujtásos atillában érkezett, Morvai Krisztina pedig sujtásos női felsőt viselt.
Szegedi arra biztatta a többi európai uniós tagország képviselőit, hogy szintén viseljék bátran nemzetük hagyományos ruházatát. Ezzel is fel kívánták hívni a figyelmet Európa kulturális sokszínűségére - fűzte hozzá.

A szombati újjáalakulás során ígérte meg

Szegedi elmondta: Strasbourgban az EP-képviselők közül senkitől nem érkezett olyan reakció hozzá, amely elítélte volna a Magyar Gárdát. Mint mondta, azok közül, akikkel szót váltott, sokan nem értik, mi a probléma a Gárdával, hiszen több országban léteznek hasonló alakulatok. Azt sem értik továbbá, miért kellett a magyar rendőrségnek feloszlatnia a békés demonstrációt.
Az MTI megkeresésére Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője nem kívánta kommentálni a Jobbik képviselőjének öltözékét.
Szegedi a távirati irodának arról is beszélt: eldőlt, hogy a Jobbik képviselői a függetlenek közé tartoznak, de később a meglévő frakciók felbomolhatnak, vagy függetlenek egy csoportja beléphet valamely frakcióba. Legalább tucatnyi párt van, amellyel el tudják képzelni az együttműködést, ezekkel folyamatosan tárgyalnak - fejtette ki.
Pártjának jövőbeni terveiről beszélve a képviselő elmondta, hogy "miközben a most regnáló hatalom pártjai esnek szét, üresednek ki, ... a Jobbik növekszik". Leszögezte, a közelgő országgyűlési és az önkormányzati választásokon még annál is jobb eredményeket szeretnének elérni, mint az EP-választáson.
Kifejtette azt is, hogy az Európai Parlamentben elsősorban az emberi jogokkal kapcsolatos kérdéseket, valamint a munkanélküliség, a bevándorlás problémáit és a cigánybűnözést kívánják vitatémává tenni. A globális kérdések között a környezetvédelmet, a piacvédelmet és a belső piac elrendeződését említette, amelyekbe a Jobbik szintén "új színt kíván hozni".
"Sokszor még úgy érezzük, hogy még mindig másodrangú állampolgárként kezelnek minket" - állította. Példaként az alacsonyabb mezőgazdaság támogatásokat és a globális cégek előretörését említette. Meggyőződése szerint pártja ezekben is hatékonyabban fog működni.
Szegedi megerősítette, hogy a nemzeti érdekek képviseletéért minden magyar EP-képviselővel hajlandók együtt dolgozni, beleértve a határon túli képviselőket is. A Jobbik részéről megvan a nyitottság, a kérdés az, hogy a többi párt hogyan áll a Jobbikhoz - mutatott rá.
(MTI)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready