Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
07:36 Tizenhét napot kellett vadgyümölcsökön és lepkéken túlélnie az erdőben egy eltévedt hawaii nőnek06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep
24 óra legolvasottabbjai

Programajánló ::

A Krím már visszatért... Tüntetés Kárpátaljáért! - Gaudi-Nagy Tamás felhívása

Reklám

Nem nézhetjük tovább tétlenül és szótlanul, hogy gyáva és szervilis kormányzata miatt egy, a történelem által felkínált újabb esélyt szalasszon el nemzetünk az igazságtalan és önrendelkezési jogot sárba tipró trianoni diktátum által szabott keretek szétzúzására.
A napnál világosabb, hogy a nemzetközi jogi egyezmények által is garantált önrendelkezési jog megilleti a 150 ezres kárpátaljai magyar közösséget és az ott élő közel egymillió ruszint. Ez eddig is így volt, sőt 1991-ben ezt Kárpátalján népszavazás erősítette meg, de azt az ukrán állam elszabotálta. Ukrajna szervezett háttérhatalmak által történt meghódítása, illetve ezzel párhuzamosan a Krím félsziget orosz közösségének legitim népszavazással történő visszatérése Oroszországhoz megkerülhetetlen kötelezettséget ró a magyar kormányzatra, hogy védhatalomként követelje a kárpátaljai magyarság biztonságának akár nemzetközi és magyar haderőkkel történő szavatolását, illetve annak biztosítását számukra, hogy mielőbb tisztességes népszavazáson dönthessenek Magyarországhoz való visszatérésről - akár a velünk hagyományosan baráti viszonyban levő ruszin néppel együtt. Addig is számukra biztosítani kell a teljes körű területi autonómiát, összhangban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése 1832/2011 sz. határozatával, amely javaslatomra teszi ezt tagállami kötelezettséggé.
A tüntetést azért szerveztem meg és kértem fel nemzeti elkötelezettségű és nagytudású barátaimat és harcostársaimat, hogy a lengyel Bem-szobor lábánál és a hazaáruló Martonyi által vezetett Külügyminisztérium előtt egyértelmű biztatást és bátorítást adjunk közösen kárpátaljai magyar testvéreinknek és a ruszinoknak, illetve minden további önrendelkezési joggal bíró Ukrajnában élő népcsoportnak (lengyelek, oroszok, románok stb.), másrészt pedig követeljük a magyar kormánytól a fenti célokért való bátor kiállást, elítéljük az eddig ezen a téren tanúsított gyáva, behódoló magatartását, figyelemmel arra is, hogy még az egypárti Alaptörvény D. cikke is államfeladattá tette - Szávay István és Zagyva Gyula képviselőtársaimmal közösen benyújtott módosító javaslatom hatására - az elcsatolt magyar területeken élő magyarok önrendelkezési jogáért folytatott küzdelmet.
Lássa meg az egész világ, hogy a magyarok a szabadság nemzete, és most az oroszokkal egy oldalon vívjuk ki a szabadságot az Ukrajna által illegitim módon birtokolt Kárpátalja számára!
A tüntetés során petíciót fogadunk el és kísérlünk meg átadni a külügyi vezetés részére.
Gróf Széchenyi István, a legnagyobb magyar három idevágó gondolatának felidézésével kérem minden jóakaratú és tettre kész honfitársamat, hogy gyertek el minél többen, hogy így adhassunk nyomatékot követeléseinknek:
„Mindennek megvan bizonyos pillanata, mely ha lepergett, örökre oda van erény s becsület, úgy oda van élet is és minden remény.”
"Tőlünk függ minden, csak akarjunk!"
"Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen."
Hangoljunk a Kárpátia zenekar Keleti Kárpátok c. dalával és a Kárpátalja 1939-es visszatéréséről szóló szívmelengető felvételekkel!
A tüntetés hivatalos Facebook-eseménye ide kattintva érhető el.
Szabadságot Kárpátaljának! Mindenki hozzon még egy embert!
2014. március 26.
Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője

Frissítés: Az MVSZ fővárosi elnöke népszavazást tartana Kárpátalja jövőjéről
Gyetvay György Gergely, a Magyarok Világszövetsége Fővárosi Szervezetének elnöke részt vesz és felszólal a ma délután, 6 órakor a Külügyminisztérium Bem téri épülete előtt megrendezésre kerülő tüntetésen, amelyet dr. Gaudi-Nagy Tamás kezdeményezett.
Történészként, emberként és magyarként is vallom a wilsoni elveket a népek önrendelkezési jogáról. A krími népszavazás legitim volt, miként Kárpátalja ruszin népét és a kárpátaljai magyar nemzeti közösséget, az ott élő további nemzetiségeket is meg kell illesse az a jog, hogy sorsukról népszavazáson döntsenek – nyilatkozta az MVSZ Sajtószolgálatnak Gyetvay György Gergely, akinek egyik felmenője az MVSZ alapító-elnöke, Perényi Zsigmond, az 1939-ben visszatérő Kárpátalja kormányzója volt.
A tüntetésen felolvassák Dalmay Árpádnak, az 1991-es kárpátaljai népszavazás kezdeményezőjének, az MVSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete alelnökének üzenetét.
(MVSZ Sajtószolgálat)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready