Tíz ingyenes koncert, sokféle egész napos gyerekprogram és színvonalas előadások várják az érdeklődőket a Jobbik idei nemzeti majálisára az óbudai Hajógyári-szigetre május 1-jén és május 2-án.
Bepillantást nyerhetnek többek közt a Jobbik jelenlegi és jövőbeli európai parlamenti képviselőinek munkájába, találkozhatnak Vona Gáborral és Morvai Krisztinával, valamint meghallgathatják a Kárpátia, az Ismerős Arcok, a Romantikus Erőszak, az Örökség, a Lord, a Hungarica, a lengyel ZLE PSY, Kalapács József, a Regélő dobosok és a Kurul dobosok koncertjét – mindezt teljesen ingyen.
Mindkét nap 10 és 18 óra között állandó játéklehetőséget biztosítanak a gyermekek számára ugrálóvárral, népi játékokkal, pónilovaglással és egyéb programokkal. A kisgyermekek az Alkoss magad! asztaloknál, valamint a mesterségek bemutatója során emléktárgyakat, ajándékokat készíthetnek.
Zoom
Amíg a gyerekek alkotnak vagy játszanak, a szülők és nagyszülők sem maradnak előadások nélkül.
Május elsején (csütörtökön) Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő nyújt bepillantást az érdeklődőknek a jobbikos képviselők brüsszeli küzdelmeibe, majd Vona Gábornak, a Jobbik elnökének és Pörzse Sándornak a Barikád újság főszerkesztőjének közéleti beszélgetését hallgathatják végig a kilátogatók. Május másodikán (pénteken) 10 órától dr. Staudt Gábor, 11 órától Z. Kárpát Dániel és 12 órától Balczó Zoltán jobbikos országgyűlési képviselők, a Jobbik EP-listájának jelöltjei fognak előadást tartani a Jobbik európai parlamenti programjáról és választási kampányáról.
Zoom
Az előadások után mindkét nap a dobosok koncertjére és magyaros divatbemutatóra kerül sor.
Mindkét nap – az előadásokat, a dobosok koncertjét és a divatbemutatót követően – délután 14:30-kor kezdődnek a koncertek: csütörtökön az Ismerős Arcok dalai adják meg az alaphangot, majd következik a várva várt Kárpátia koncert, utánuk a lengyel Zle Pys zenekar, majd a Hungarica lép fel. Pénteken az Örökség kezd, majd Kalapács József lép a színpadra, utána a Romantikus Erőszak csap a húrok közé, majd a programsorozatot a Lord együttes koncertje zárja.
A Jobbik a rendezvényre kilátogató első 100 érdeklődőt mindkét nap tojásrántottás reggelire hívja meg, amelyet a jelenlévő jobbikos országgyűlési képviselőkkel közösen lesz lehetőségük elfogyasztani egy kötetlen beszélgetés keretében. Május elsején reggel Morvai Krisztina is várja a reggelizés közben beszélgetni vágyókat.
Egész napos kirakodóvásár és ízletes konyha várja a kikapcsolódni vágyó családokat.
Május 1-jén 10 órától 18 óráig véradást szerveznek a majális helyszínén.
Zoom
A Jobbik 2014-es nemzeti majálisának programja:
1. Ingyenes gyerekprogramok:
– Pónilovaglás
– Ugrálóvárak, népi játékok
– Mesterségek bemutatója – kézművesek bemutatják munkájuk csínját-bínját, amelyet a gyerekek is kipróbálhatnak
– Íjászat, vívás
– Alkoss magad! asztalok – a gyerekek kézügyességükkel kedves ajándékokat készíthetnek természetes anyagokból
– motoros barátaink idén is egész nap ingyen motoroztatják a gyerekeket
2. Programok, előadások:
Május 1. (csütörtök):
9:00 Reggeli és kötetlen beszélgetés Morvai Krisztinával és a Jobbik országgyűlési képviselőivel
10:00 Morvai Krisztina előadása
11:30 Vona Gábor és Pörzse Sándor közéleti beszélgetése
13:30 A Regélő Dobosok koncertje
14:00 Magyaros divatbemutató
Május 2. (péntek):
9:00 Reggeli és kötetlen beszélgetés a Jobbik országgyűlési képviselőivel
10:00 Dr. Staudt Gábornak, a Jobbik EP-képviselőjelöltjének előadása a Jobbik európai parlamenti programjáról
11:00 Balczó Zoltánnak, a Magyar Országgyűlés alelnökének, a Jobbik EP-képviselőjelöltjének előadása a Jobbik európai parlamenti programjáról
12:00 Z. Kárpát Dániel, a Jobbik EP-képviselőjelöltjének előadása
13:30 A Kurul Dobosok koncertje
14:00 Magyaros divatbemutató
3. Koncertek:
Május 1. (csütörtök):
14:30-15:35 Ismerős Arcok
16:00-17:20 Kárpátia
17:45-18:45 Zle Psy
19:15-20:30 Hungarica
Május 2. (péntek):
14:30-15:35 Örökség
16:00-17:20 Kalapács József akusztikus koncertje
17:45-18:45 Romantikus Erőszak
19:15-20:30 Lord
A Jobbik Nemzeti Majálison minden koncert ingyenes.
Zoom
Megközelítés: az óbudai Hajógyári-szigetre a szentendrei (Batthyány térről induló, H5 jelű) HÉV-vel a Filatorigátnál leszállva lehet eljutni, onnan kitáblázzák a rendezvény pontos (a tavalyival megegyező) helyszínét.
A nemzeti kirakodóvásárra további árusok jelentkezését várják a nemzetimajalis@jobbik.hu-n vagy a 06-20-410-3155-ös mobilszámon.
A Jobbik Nemzeti Majálison a tavalyi évhez hasonlóan ismét lesz véradás csütörtökön 10-18 óráig.
Tájékoztatásul a véradóknak: ha Ön egészséges, elmúlt 18 éves, és még nem töltötte be a 60. életévét (rendszeres véradóknál 65 év a korhatár), valamint úgy érzi, hogy segíteni tud a rászoruló betegeken, jöjjön el a véradásra! Ezzel nem csak másokon segít, hanem Ön is átesik egy szűrővizsgálaton, ami az aktuális egészségi állapotáról ad felvilágosítást. Amennyiben valamilyen eltérésre utaló eredményt találnak, behívják Önt egy kontrollvizsgálatra.
Fontos tudnivalók: a regisztrációhoz érvényes fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél), valamint eredeti TAJ-kártya és lakcímkártya szükséges. Véradás előtt étkezni kell, és sok folyadékot fogyasztani. A levett vérmennyiség 450 ml; az egészséges szervezet számára nem megterhelő, ez tartalék.
Feltételek:
– minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév,
– két véradás között minimum 56 nap várakozási idő,
– férfiak évente 5-ször, nők 3-szor adhatnak vért.
Zoom
Zoom
(Jobbik.hu nyomán)