Alább olvasható a Koppány Csoport felhívása.
Drága Édesanyám és Édesapám, Drága Nagyi és Nagypapa!
Ha ti nem, hát én megyek tüntetni. Megyek, mert én öröklök minden jogtalanul rátok terhelt tartozást.
Tulajdonképpen kezdhetném így is a felívást, hiszen valóban ártatlan gyermekeink, unokáink öröklik mindazt a tartozást, amivel egy életre leterhelnek bennünket a bankok. Persze mondhatjuk gyermekeinknek, hogy nem a mi hibánk, ha életünkben képtelenek vagyunk tenni ellene. Azt is mondhatjuk, hogy pereljük a bankot, de valójában tudjuk, hogy semmit sem ér. Lesznek, akik nyernek, de ugyanannyi fogja különböző okok miatt elbukni a pert. És akik nyernek, azok valóban nyernek? Győzelem az, ha mi magunk nyerünk, de honfitársaink elbuknak?
Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be: egy falat kenyér sem fog jóízűen lecsúszni torkunkon abban a tudatban, hogy ezreket nyomorítottak meg a bankok és végrehajtók. Hogy honfitársaink ezrei válnak hontalanná gyermekeikkel együtt.
Nos, kedves honfitársaim, ti legalább annyira felelősek vagytok másokért, mint magatokért, családotokért, mint a bankok. Felelősek, mert a bankoknak és végrehajtóknak ez a dolguk. Ők azt teszik, amit a hatalmasságok elvárnak tőlük. Igen. Ti is hibásak vagytok, mert otthonról képtelenség kifosztóinknak megálljt parancsolni. Márpedig nagyon egyszerű a dolog. Az életünkről van szó, tehát nincs sem lehetőségünk, sem időnk arra várni, hogy azok oldják meg, akik éppenséggel okozták a problémát.
Lehet itt beszélni a nagyvilágba, ha nem érezzük át a helyzet súlyosságát. Ha elnézzük, hogy mindig csak egy kis közösség lázadjon helyettünk is. Meg lehet magyarázni, de nincs mit. Idős vagyok, beteg vagyok, nincs pénzem, dolgoznom kell, messze lakom. Valóban. Pontosan erről van szó. Kifosztottak, beteggé tettek minket, munkahelyi kirúgással fenyegetnek, ha tüntetni megyünk. Vajon alkalmas indokok ezek arra, hogy csendben kivárjunk? Nem. Pontosabban csak részben. Azért részben, mert hiába dolgozol éjt nappallá téve 12-16 órát, csak annyi fizetést kapsz, amennyi éppen éhen halni elég, vagy kifizeted a devizahiteledet és közműveket. Mert ugye ki kell, ha nem akarod, hogy e miatt végrehajtsanak? Nos, kedves barátaim, rosszul gondolkodtok. Ez a csodálatos élet talán abból áll, hogy nyomorogjunk? Hogy a föld szépségeit ne élvezzük, csak azok, akik kifosztásunkból gazdagodtak meg? Meddig élősködnek még a nyakunkon uraink? Talán 150 évig, mint a törökök?
Félre mindennel! Betegséggel, munkával és távolsággal, mindennel, ami a győzelmünk útjába áll. Alkossunk közösen egy nagy csodát! A szebb és jobb élet csodáját.
Követeljük együtt:
1. Kivétel nélkül minden végrehajtás és kilakoltatás leállítását
2. A devizacsalás azonnali megszüntetését
3. A felelősök megbüntetését
4. A felvételi árfolyamon való rögzítést és végelszámolást
5. A teljes semmisség megállapítását
6. A végrehajtói rendszer államosítását
7. A közjegyzők megszüntetését
8. Teljes kártalanítást az elszenvedett károkért
9. Az otthonvédők büntetéseinek elengedését
Akik ezzel egyetértenek, azokat várjuk 2014. október 16-án 11:00 órától a Budapest XIV. kerület, Cházár András u. 13. szám alá, a végrehajtószékház elé.
Gyülekező 10 órakor.
Innen 12:00-kor átvonulunk a Dózsa György út 40. szám alá, Don Császti Ferenc végrehajtóhoz, majd a Budapest. XIV. Thököly út 26. számú ház elé, Radics Csaba végrehajtóhoz. Ezt követően a Blaha Lujza térre vonulunk, és ott több bankot mustra alá veszünk, akik valószínűleg ez időre be is zárnak.
Zoom
A demonstráció végén lehetőleg a média előtt, ha addig elkészül az igazság új kereke, kipörgetjük a következő személyt, akit meglátogatunk. A második ilyen akciót előreláthatólag autós vonulásnak tervezzük.