A Jobbik soproni szervezetének közleménye:
„Orbán úr, maga tényleg nem tudta, kivel szotyizik együtt a stadionok VIP-páholyaiban?” mottóval Quaestor-károsultak tüntetnek április 8-án, szerdán 17:30 órakor Sopronban a Füredi sétánynál.
Múlt héten Orbán Viktor jó gazda módjára azzal dicsekedett soproni sajtótájékoztatóján, hogy ő utasította a kormányapparátust, hogy az állami gazdálkodók (minisztériumok és azok cégei) vegyék ki pénzeszközeiket a quaestoros számlákról!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom álláspontja az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök akkor lenne „jó gazda és tisztességes vezető”, ha éveken keresztül nem tűrte volna el azt, hogy valós pénzügyi háttér nélküli, ciprusi off-shore cégként jegyzett, spekuláns „brókerháznál” helyezze el a külügyminisztérium és más kormányzati szervezetek a pénzeszközeiket. Akkor lett volna korrekt vezető, ha ilyen cégek egyáltalán nem is működhetnének, és nem reklámozhatnák „pénzügyi termékeiket” hazánkban!
A miniszterelnök felelőssége tehát megkérdőjelezhetetlen a 210 milliárdos veszteséget eredményező, több mint 50 ezer magyar embert letaglózó pénzügyi botrányban!
Amíg Orbánék a lakosság számára állami kincstárjegyeket ajánlanak és reklámoznak, addig képmutató módon az állam a fideszes hátterű Quaestornál helyezi el a közvagyon milliárdjait, ezzel mintegy fenntartva a „pilótajátékot”! Mindez csak azért lehetséges, mert az uralkodó széljárásnak megfelelően hol MSZP-s, hol a narancsos hátterű oligarcha Tarsoly Csaba vezette karvalytőkés csoport teljes mértékben élvezte Orbán Viktor és Szijjártó Péter személyes barátságát és bizalmát csakúgy, mint korábban Bajnaiét és Gyurcsányét.
Várunk minden károsultat és a kormány politikájával elégedetlen soproni polgárt április 8-án 17:30 órakor a Füredi sétányon lévő Quaestor-irodánál megrendezésre kerülő tiltakozó demonstrációra, ahol a károsultak mellett felszólal Nyikos Tivadar, a soproni Jobbik elnöke és Gőbl Gábor önkormányzati képviselő.
Zoom