Az ÚMGM Székely Szakaszának közleménye:
Az ÚMGM Székely Szakasz az elmúlt hetekben bebizonyította, hogy a bajtársak szíve egyként dobog, ha egy nemes célért kell összefogni. Jelen esetben bajtársaink Annácska gyógyulásának elősegítéséért fogtak össze, és kupakokat gyűjtöttek.
Cseh Annácska 2011 szeptemberében született, nagyon eleven és életvidám gyermek. 2014 júliusában azonban hasi neuroblastomát, vagyis hasi tumort diagnosztizáltak nála. A pici lány azóta több műtéten is átesett, ám az erősebbnél erősebb kezelések ellenére áttétek keletkeztek nála, ami tovább nehezítette a helyzetét. Az egyedüli megoldás az őssejtátültetés. A transzplantáció előtt álló Annácska mégis egy igazi hősként küzd. Minden erejével azon van, hogy meggyógyuljon, mert, mint mondja, már csak „nagyon kicsit beteg”, és alig várja, hogy óvodába és úszni járhasson, hogy minden ugyanolyan legyen, mint régen!
Az őssejtbeültetés nagyon költséges beavatkozás. Annácska szüleinek segítségre van szükségük. Minden adományt szeretettel fogadnak. Erre a célra a szülők külön számlát nyitottak. A számlaszám: Cseh Anna Borbála 11773384-01986035 OTP.
A kupakgyűjtés is a beavatkozás költségének csökkentése érdekében történik. Minden egyes kilogramm kupakért a család 600 forintot kap.
Az összegyűlt kupakokat bajtársaink szombaton adták át Bács Emesének, a gyűjtés szervezőjének. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sepsiszentgyörgyi képviselői is jelen voltak az eseményen.

A házigazdák vendégszeretetének köszönhetően egy finom közös ebédre is sor került. Ezt követően a két mozgalom tagjai közt folytatott beszélgetés a jövőbeli együttműködés, a közös tervek és célok alapkövének lefektetését is jelentette, melyet Gábor Sándor, az ÚMGM Székely Szakasz udvarhelyi rajparancsnokának és Demeter Zsolt Botond, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom sepsiszentgyörgyi képviselőjének kézfogása pecsételt meg.
A kupakgyűjtés még mindig folytatódik. Minden segítőkész ember jóindulatára számítunk. A kupakok számunkra hulladékok, de Annácska számára igazi kincsek. Gyógyulását segíthetik elő, a beavatkozások költségét csökkentve.
Zoom
A kupakfelajánlásokat a somogykapitanya@gmail.com e-mail címre lehet bejelenteni, pénzadomány a fenti számlaszámon keresztül küldhető.