A szervezők felhívása:
Augusztus 20-án, Szent István királyunk ünnepén a Jobbik soproni szervezetének támogatásával a Maderspach Természetjáró Kommandó ismét vezetett gyalogtúrát szervez Sopronból, a hűség városából az ezeréves határon álló Rozália-kápolnához.
A 35 km-es túra a soproni vasútállomástól 600-m-re, az Alsólővér utca és a Béke út sarkán található Sport sörözőből indul reggel 8 órakor. Gyülekezni és nevezni 7-től lehet. Csatlakozni lehet 10:30-kor Brennbergbányán is. Itt a gyülekező a 3-as busz végállomásánál található híres „kocsmatemplomban”, azaz a Bányász Pincében lesz. Nevezni 10 órától lehet.
Utunk során érintjük a Magas-bérci kilátót, az Urak asztalát és a Brenn-tetőt, a Soproni-hegység legmagasabb pontját. A gúnyhatárt azon a ponton lépjük át, ahol – a Rongyos Gárdának köszönhetően – a legközelebb van az ezeréves határhoz.
Szikránál, ahol légvonalban alig 4 km a távolság a gúnyhatár és a történelmi osztrák-magyar határ között, egy teljesen épen fennmaradt magyar feliratos emlékmű megtekintése után a Rozália vadonja felé vesszük az irányt. Az utolsó 10 km-t a régi határon haladva tesszük meg, ahol utunkat határkövek szegélyezik. Túravezetőnk az út során röviden ismerteti az érintett látnivalókkal kapcsolatos elhallgatott érdekességeket.
A célban, az ezeréves határon dr. Varga Tibor jogtörténész tart előadást. A kápolnától busszal szállítjuk vissza a résztvevőket Sopronba. A túrát teljesítők emléklapot és kitűzőt kapnak.
További információk itt.