Második "tanévét" kezdi meg szeptember 8-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Szabadegyetem elnevezésű előadás-sorozata, amely minden érdeklődő előtt nyitott - közölte az egyetem.
Az NKE tudományos ismeretterjesztő sorozata az előző két szemeszterben nagy sikert aratott: a hetenkénti előadások szinte mindig telt ház előtt zajlottak, az intézmény hallgatói pedig már szabadon választható tantárgyként is felvehették azt tanrendjükbe - írták a közleményben.
A hamarosan induló félévben szó lesz többek között a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet működéséről, a globális válságkezelésről és a pilóta nélküli repülőgépekről. A december közepéig tartó előadás-sorozaton az érdeklődők információt kaphatnak a hatékony jogállami kormányzásról, a modern kozmológiai kutatásokról, bepillanthatnak a koncepciós perek világába és megismerkedhetnek a nemzetbiztonsággal kapcsolatos tevékenységekkel is. A programsorozat előadói között szerepelnek az NKE oktatói is.
Az NKE a közleményében kitért arra is, hogy a Ludovika Szabadegyetem korábbi előadásait pozitívan értékelték az érdeklődők: a mintegy száz visszajelzés alapján készített felmérés szerint mind a hallgatók, mind pedig az úgynevezett külsős résztvevők egy 10-es skálán 9-es pontszám körülire értékelték a rendezvénysorozatot.
A Ludovika Szabadegyetemet mindenki ingyenesen látogathatja, de az egyes előadásokra külön regisztrálni kell - hívták fel a figyelmet. Az egyetem hallgatói szabadon választható kurzusként is választhatják a programsorozatot. A Ludovika Szabadegyetem tervezett előadásairól és a jelentkezéssel kapcsolatos részletekről hamarosan további információk érhetők el itt.
(MTI)