A Jobbik Ifjúsági Tagozata „Az én képem az énképem” elnevezéssel szelfipályázatot hirdet. A felhívás célja, hogy megmutassák, hogyan lehet a ma igen nagy népszerűségnek örvendő „szelfizési lázat” értékkel megtölteni, hogyan használhatóak tudatosan, értékteremtően az önmagunkról készített fotók.
A közösségi hálót elárasztó szelfik negatív hatást gyakorolnak az egyénekre, közösségekre, így magára a társadalomra is. Kutatások, tanulmányok és számos gyakorlati tapasztalat alátámasztja, hogy a túlzott önfotózás rombolja a személyiséget, nárcisztikussá teszi a jellemet, a közösség tagjaiban frusztrációt és ezzel a valósnál negatívabb önképet vált ki.
Felelős ifjúsági szervezetként nem mehetünk el a problémakör mellett. Ezt felismervén felhívásunkkal szeretnénk ezen destruktív folyamatokat lassítani, megállítani. Mindezekből kifolyólag pályázatunk céljával, annak kategóriáival és formai követelményeivel az önző, önös érdekek, pusztító magatartásformák helyébe értékeket kívánunk helyezni - írják felhívásukban az IT-sek
A képeket a következő témakörökben várják: hungaricum és világörökség, tájak és jellegzetességeik, valamint hagyományos közösségi értékek.
További részletek a www.jobbikit.hu/szelfipalyazat oldalon.
Zoom