Már nyilvánosak az idei Felvidéki Magyar Sziget zenekarainak és előadóinak nevei, valamint az egyes szabadidős programlehetőségek, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A péntek délutáni megnyitót követően két felvidéki fiatalember élménybeszámolójával kezdődik a hétvége. A gyalogosan teljesített Mária útról (Mariazellből Csíksomlyóra) Ambrus Dávid és Lovász Bálint tart majd izgalmas előadást.
Az esti koncertek sorát egy feltörekvő felvidéki banda, az egyre többek által hallgatott és szeretett csallóközcsütörtöki rocktrió, a Phoenix RT indítja. Őket követi a Szkítia folkrock zenekar, mely nyolc év után tér vissza a Felvidéki Magyar Sziget színpadára.
A pénteki nap „nagy dobása” egy majd kétórás P. Mobil-koncert lesz Schuster Lóránt vezetésével, így igazi rocklegendáknak lehet majd csápolni a színpad előtt. Az estét az idén 30. születésnapját ünneplő Egészséges Fejbőr zenekar zárja.
Természetesen nem lehet egy nappal betelni, ezért bőséges szombattal várjuk a kilátogató vendégeket. Az előadások sora egy felvidéki vitaklubbal kezdődik, amelyen a civil szervezetek képviselői és ismert felvidéki személyek ismertetik elképzeléseiket a felvidéki magyarság jelene és jövője kapcsán. Ezt követően lép színre Georg Spöttle biztonságpolitikai szakember, aki az európai terrorkészültség, az iszlamizáció és az illegális bevándorlás közti párhuzamokra világít majd rá. A délutánt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítójának, Ásotthalom polgármesterének, Toroczkai Lászlónak előadása zárja.
 
Az esti koncertek sorát a felvidéki, ekeli Avalanche zenekar kezdi, majd őket követi immáron harmadszor a nádszegi színpadon a hagyományőrző népi metált játszó Palmetta zenekar. Szintén nyolc év után tér vissza a rendezvényre az Európa-szerte ismert és elismert Dalriada zenekar, akik minden bizonnyal elképesztő hangulatot teremtenek a Kalapács zenekar előtt.
 
A nap folyamán lehetőség nyílik airsoft-lövészetre és íjászatra is, de az érdeklődők a rovás sátorban is gyarapíthatják majd tudásukat. Külön kiemelnénk, hogy az Arktos könyvkiadó standjánál maga Daniel Friberg fogja dedikálni a Jobboldal visszatért című bestsellerét.
Minden családos fesztiválozó nyugodt szívvel magával hozhatja gyermekét, hiszen egész nap különféle programokkal szórakoztatják majd a hozzáértő aranyos lányok őket a gyereksarokban.
Bátran kijelentjük, hogy a változatos programoknak köszönhetően biztosan mindenki megtalálja azt, ami felkelti az érdeklődését, elnyeri tetszését. A cél, hogy az összes kilátogató vendég jól érezze magát, és tartalmasan töltse el a hétvégét, amelyen – ha csak két napra – de ismét leomlanak a határok.
 
Találkozzunk 2016. június 10-11-én a felvidéki Nádszegen!
Zoom