A Szabad Nép-székháznál az elnyomó hatalom ellen küzdő '56-os szabadságharcosok 1989-ben már egyszer állítottak emléktáblát (állami támogatás nélkül) a Blaha Lujza téren, hogy a bronz dombormű emlékeztesse az utókort és a következő nemzedékeket is azokra, akik hazánk szabadságáért képesek voltak harcolni, és - közülük sajnos sokan - életüket is feláldozni.
A felkelőcsapat vezetője, Kovács András („Bandi”) és Kenessey Csaba '56-os szabadságharcos által felállított emléktáblának azonban nyoma veszett a székház eladása, majd lebontása után. Hosszas keresés után sikerült az emléktáblát és a bronz domborművet megtalálni, így augusztus 23-án, délelőtt 10 órakor fogják azt - megemlékezés keretében - másodszor felavatni a Blaha Lujza tér 1-5. alatt (az Europeum sarka). Erre az ünnepélyes felavatásra hív bajtársi szeretettel minden hazafit Kenessey Csaba '56-os szabadságharcos.
"Már csak kevesen élünk azok közül, akik 56-ban harcoltak, így kötelességemnek tartottam ezt az ünnepséget, mely mind a Nemzeti Emlékezet Bizottsága, mind az Összmagyar Testület szervezésében kerül megrendezésre, idén, a 60. évfordulón" - írja meghívójában Kenessey Csaba.