A magyar államalapítás 1016. évfordulóján, augusztus 20-án ingyenes szabadidős családi rendezvényt szervez a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Városligetbe.
Zoom
Nagy sikerű korábbi rendezvényeink forgatagát ezúttal is élvezhetik mindazok, akik kilátogatnak a XIV. kerület, városligeti Olof Palme sétány melletti Rudolf Parkba - írják a szervezők. (A helyszín a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadától mintegy 200 méterre található közpark. )
A részvétel valamennyi programon ingyenes.
Zoom
Gyermekeit se hagyja otthon! - emlékeztetnek, ugyanis kisvasutazás, pónilovaglás, körhintázás, népi játékok, ugrálóvár és óriáscsúszda, bábszínházi előadás és élő koncert a kicsiknek a kínálat.
A programból:
► 10.00 – Az Óperenciás bábszínházi társulás előadása
► 11.00 – A Holló együttes koncertje
► 12.00 – Nemzeti Sajtóklub, pódiumbeszélgetés magyar észjárású újságírókkal:
Balogh Gábor (a Jobbegyenes blog publicistája), Kisberk Szabolcs (az N1 TV főszerkesztője), Magvasi Adrián (az alfahir.hu főszerkesztője), Pál Gábor (a Jobbik sajtófőnöke) részvételével
► 16.30 – Volner János előadása: Hogyan váltsuk le a Fidesz-kormányt?
► 13.00 – Az Ismerős Arcok koncertje
► 15.00 – A P. Mobil együttes koncertje
► 17.15 – HuNKuN Tánccsoport fellépése
► 18.00 – A Romantikus Erőszak együttes koncertje
► 11.00–17.00 – Véradás
Zoom
Tájékoztatásul a véradóknak:
Ha Ön egészséges, elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 60. életévét (rendszeres véradóknál 65 év a korhatár), valamint úgy érzi, hogy segíteni tud a rászoruló betegeken, jöjjön el a véradásra! Ezzel nemcsak másokon segít, hanem Ön is átesik egy szűrővizsgálaton, ami az aktuális egészségi állapotáról ad felvilágosítást. Amennyiben valamilyen eltérésre utaló eredményt találnak, behívják Önt egy kontrollvizsgálatra.
Fontos tudnivalók:
A regisztrációhoz érvényes fényképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél), valamint eredeti TAJ-kártya és lakcímkártya feltétlenül szükséges. Véradás előtt étkezni kell és sok folyadékot fogyasztani. A levett vérmennyiség 450 ml; az egészséges szervezet számára nem megterhelő, ez tartalék.
Feltételek:
– minimálisan 50 kg testsúly, betöltött 18. életév,
– két véradás között minimum 56 nap várakozási idő,
– férfiak évente 5-ször, nők 3-szor adhatnak vért.
Megközelítés:
Tömegközlekedéssel: 70-es troli vagy 1-es villamos Erzsébet királyné útja megállóig. Onnan 400 méterre gyalogosan a Zichy Mihály út–Olof Palme sétány között, a Petőfi Csarnoktól 200 méterre található ligetes-árnyékos parkban.
Zoom
(Jobbik.hu nyomán)